Marketplace για online φαρμακεία δημιουργεί η Skroutz

Marketplace για online φαρμακεία δημιουργεί η Skroutz

Αύξηση τζίρου κατά 45% το 2015 παρουσίασε η εταιρία, η οποία διαθέτει ήδη δύο θυγατρικές σε Τουρκία και Μ. Βρετανία.

H γνωστή μηχανή σύγκρισης τιμών, Skroutz.gr ανακοίνωσε τη δημιουργία Marketplace, με αρχικό επίκεντρο τον κλάδο των Online φαρμακείων.
Το Marketplace περιλαμβάνει όλα τα διαδικαστικά στάδια μέχρι την τελική αγορά (“καλάθι αγορών”, “checkout”, “online πληρωμή” και “μεταφορά”), ελευθερώνοντας σε μεγάλο βαθμό, τα χέρια των ιδιοκτητών Online φαρμακείων, αφού σχεδόν όλες οι βασικές λειτουργίες, περνάνε πλέον στο Skroutz.gr.

Παράλληλα, σημαντικά πλεονεκτήματα αποκτάνε και οι χρήστες, αφού το Skroutz μετατρέπεται σε μια ενοποιημένη πλατφόρμα αγορών, καθιστώντας το Marketplace ως το μοναδικό σημείο διαχείρισης, βελτιώνεται η Online αγοραστική εμπειρία, ενώ υπάρχει πλήρης ενημέρωση και παρακολούθηση της παραγγελίας.

Το 2015, σε μια δύσκολη χρονιά για τις λιανικές πωλήσεις, ο κύκλος εργασιών της Skroutz ανήλθε στα 6,5 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 45% σε σχέση με το 2014, η προ φόρων κερδοφορία της άγγιξε τις 900 χιλ. ευρώ, ενώ διατήρησε μηδενικό το δανεισμό της.

H μηνιαία επισκεψιμότητα του Skroutz ανέρχεται σε 5,6 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, ενώ συνεργάζεται πλέον με 2.000 καταστήματα πανελλαδικά.

Επιπλέον η εταιρία ελέγχει δύο θυγατρικές σε Τουρκία (που ιδρύθηκε το 2013) και σε Βρετανία, που ιδρύθηκε μόλις το Νοέμβριο του 2015, πραγματοποιώντας επενδύσεις που συνολικά αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ αθροιστικά από πόρους που προέρχονται από ίδια ανάπτυξη. Η αναζήτηση στελεχών και συνεργατών είναι η μεγάλη επενδυτική δαπάνη της Skroutz, η οποία απασχολεί σήμερα 130 συνεργάτες, προσθέτοντας μέσα στο 2015, 45 νέες θέσεις εργασίας. Για το 2016, μάλιστα η εταιρία προγραμματίζει την πρόσληψη ακόμη 49 ατόμων.

Σημειώνεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Skroutz συμμετέχει με ποσοστό 50% η εισηγμένη εταιρία Dionic η οποία ωστόσο έχει μετατραπεί σ’ ένα παθητικό μέτοχο. Οι ιδρυτές της Skroutz και βασικοί μέτοχοι του υπόλοιπου 50% της εταιρίας έχουν εκφράσει σαφώς την πρόθεση αυτονόμησης, και εξαγοράς επιπλέον ποσοστού από την Dionic, προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην εταιρία την οποία αναπτύσσουν.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη των ιδρυτών της Skroutz ΕΔΩ