Μάρτιν Σουλτς: «Eίµαι θετικός για νέα βοήθεια στην Ελλάδα»

Μάρτιν Σουλτς: «Eίµαι θετικός για νέα βοήθεια στην Ελλάδα»

Προβληματισμένος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πρόγραμμα «σκληρής προσαρμογής» της Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν πολιτικό που δεν ανήκει στους σκληροπυρηνικούς της Γερµανίας, έχει διαφορετικό όραµα για την Ευρώπη από το δηµοσιονοµικό σύµφωνο του Βερολίνου και έχει στηρίξει την Ελλάδα σε δύσκολες στιγµές της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Γίνεται, βέβαια, λόγος για τον σηµερινό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο για τη θέση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος παραχώρησε, για δεύτερη φορά, αποκλειστική συνέντευξη στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Ο κ. Σουλτς σχολιάζει µε καυστικό τρόπο τις εξελίξεις µε το κόµµα της Χρυσής Αυγής στη χώρα µας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ∆ηµοκρατία τελικά δεν θα κινδυνεύσει.

Επίσης, τάσσεται κατηγορηµατικά υπέρ της χορήγησης νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, µε τον όρο να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασµα, ενώ δεν κρύβει τον προβληµατισµό του για το τρέχον πρόγραµµα δηµοσιονοµικής προσαρµογής.

Τέλος, µιλάει για την ευκαιρία που θα έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες στις επόµενες ευρωεκλογές να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για µελλοντικές αλλαγές στην ευρωπαϊκή οικονοµική πολιτική του «µεγάλου συνασπισµού» στη Γερµανία και για την ιδέα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Διαβάστε τη συνέντευξη στα parapolitika.gr