Μάρτιν Σουλτς: «Στα νιάτα μου ήμουν αλκοολικός»

Μάρτιν Σουλτς: «Στα νιάτα μου ήμουν αλκοολικός»

«Έχω ζήσει σε συνθήκες φτώχειας» εξομολογήθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αποκάλυψε πολύ προσωπικά ζητήματα που αφορούν στα χρόνια της νιότης του. Σε συζήτηση που διοργάνωσε το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου, ο κ. Σουλτς εξομολογήθηκε ότι υπήρξε αλκοολικός αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει και να ανέβει στα υψηλότερα αξιώματα της ΕΕ.

«Έκανα ό,τι πιο παραβατικό και αιρετικό μπορείτε να φανταστείτε. Έχω περάσει πολύ δύσκολα και έφτασα σε ένα ψηλό αξίωμα το οποίο λίγοι άνθρωποι έχουν την πιθανότητα να κατακτήσουν. Έχω ζήσει όμως σε συνθήκες φτώχειας και αυτό με βοηθά να καταλαβαίνω καλύτερα τι συμβαίνει στα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας». Επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε πως όταν ήταν 18-24 ετών, το όνειρό του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο γκρέμισε τις προσδοκίες του. Το αποτέλεσμα ήταν να στραφεί πρώτα στο ποτό και μετά στην πολιτική.

Σουλτς: Απαραίτητο να επανέλθει η εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκό Νότο

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Δικτύου:
Το «Δίκτυο» για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και η Πρόεδρός του Άννα Διαμαντοπούλου οργάνωσαν την πρώτη συνάντηση του Μάρτιν Σουλτς, ως υποψηφίου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με πολίτες.

Στη συζήτηση ετέθησαν τα εξής θέματα:

• Ανεργία των νέων και η αλλαγή του καταστατικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να περιλαμβάνει στους στόχους της μέτρα αντιμετώπισης της

• Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και κυρίως το θέμα των διαφορετικών επιτοκίων.

• Ο Πρωτογενής τομέας

• Το τραπεζικό σύστημα

• Το ζήτημα της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής

• Το θέμα της πολιτικής ενοποίησης

Σουλτς: «Δεν φτάνει πια να ζητά κανείς συγγνώμη»

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην εισαγωγή της υπογράμμισε ότι «o Μάρτιν Σούλτς ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή ιδέα, ως σύνθεση των εθνικών συμφερόντων προς όφελος όλων των λαών και όχι ως απλή επιβολή του συμφέροντος των ισχυρότερων χωρών».

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «200 μέρες μας χωρίζουν ίσως από τις πιο κρίσιμες Ευρωεκλογές από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για πρώτη φορά γίνονται σε συνθήκες τόσο μεγάλου αντιευρωπαϊκού κλίματος και με την κρίση να διαλύει χώρες και ζωές ανθρώπων. Μπορούμε σ΄αυτές τις 200 μέρες να δώσουμε ευρωπαϊκό πολιτικό περιεχόμενο στις εκλογές; Μπορούν οι υποψήφιοι των μεγάλων πολιτικών οικογενειών να διατυπώσουν όραμα δίνοντας άλλο πρόσημο στην ηγεσία της Ευρώπης; Η Ευρώπη ως υπόθεση των ελίτ και των εμπειρογνωμόνων τελείωσε με την έναρξη της κρίσης. Για ό,τι έχουμε μπροστά μας οι πολίτες πρέπει να ξέρουν και να συμμετέχουν. Σ΄αυτή την προσπάθεια έχουμε την φιλοδοξία να συμβάλουμε ως “ΔΙΚΤΥΟ».