MaryBeth Hyland: «Οι αξίες που με βοήθησαν να ξεπεράσω τον εθισμό μου στην εργασία»

MaryBeth Hyland: «Οι αξίες που με βοήθησαν να ξεπεράσω τον εθισμό μου στην εργασία»
Η Ιδρύτρια και Επικεφαλής - Οραματιστής της SparkVision έκανε πρεμιέρα στο Fortune Greece Network και «χαρτογράφησε» τις αξίες που μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά στον εαυτό μας, να βελτιώσουν τη ζωή και την εργασία μας – Δείτε αποσπάσματα.

Πρεμιέρα στην πλατφόρμα Fortune Greece Network έκανε η MaryBeth Hyland, Ιδρύτρια και Επικεφαλής – Οραματιστής της SparkVision και συγγραφέας του βιβλίου “Permission to Be Human: The Conscious Leader’s Guide to Creating a Values-Driven Culture”.

 Ως πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια, εκπαιδεύτρια ενσυνειδητότητας και εμπειρογνώμονας αξιών, η ΜaryBeth εμπλέκει ακροατήρια και ομάδες σε όλο τον κόσμο με το αυθεντικό της στυλ διευκόλυνσης, καθοδήγησης και ενδυνάμωσης. Τα πρόσφατα βραβεία της περιλαμβάνουν τα ‘Circle of Excellence’, ‘Innovator of the Year’, ‘Top 100 Women’, ‘Civic Engagement Leader’ και ‘Leading Women’. Έχει επίσηςαναγνωριστεί ως κορυφαία εμπειρογνώμονας από εφημερίδες και περιοδικά όπως The Washington Post, The Huffington Post, Forbes, The Wall Street Journal κ.α.

 Tην MaryBeth Hyland υποδέχθηκε ο Τάσος Ζάχος, Editor in Chief του Fortune Greece, ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό και στους στόχους της νέας πλατφόρμας.

 «Το Fortune Greece Network είναι μια νέα πλατφόρμα που απευθύνεται σε executive – bound professionals  και entrepreneurs, που αποτελούν την επόμενη γενιά ηγετικών στελεχών.  Δημιουργούμε ένα membership community που παρέχει στα μέλη του δικτύωση, αλληλεπίδραση με ηγέτες επιρροής, στοχευμένη γνώση, φιλτραρισμένη πληροφορία και τα εργαλεία που είναι αναγκαία για να εξελιχθούν στην επαγγελματική τους διαδρομή. Για τον Δεκέμβριο έχουμε ετοιμάσει για εσάς πολλές δράσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές, περιεχόμενο που φιλοδοξούμε να «γεννήσει» νέες συζητήσεις και σκέψεις και workshops που θα μας φέρουν πιο κοντά στην «αυτοβελτίωση».

 Τη «σκυτάλη» πήρε η κορυφαία εμπειρογνώμονας αξιών, η οποία απευθύνθηκε στα μέλη στης πλατφόρμας σε ένα διαδραστικό session 30 λεπτών, απαντώντας στο τέλος στις ερωτήσεις τους.

 Ακολουθούν βασικά σημεία από την παρουσίασή της.

 «Πρέπει πάντα να ξεκινάτε από τον εαυτό σας»

 «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ, γιατί αυτό που κατάλαβα με σαφήνεια, ειδικά αφού συνδεθήκαμε, ήταν το πόσο πολύ οι αξίες μας ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους. Στο Fortune GreeceNetwork μιλάτε για το πώς πρέπει να ξεκινήσετε πρώτα από τον εαυτό σας και μετά να προχωρήσετε στους οργανισμούς σας και μετά πώς αυτό περνάει στον κόσμο. Και αυτό είναι ό,τι πιστεύω. Είναι ο τρόπος που είναι γραμμένο το βιβλίο μου. Είναι ο τρόπος με τον οποίο διδάσκω ηγέτες και επιχειρηματίες για το πώς να κάνουν αυτή τη δουλειά. Πρέπει πάντα να ξεκινάτε πρώτα από τον εαυτό σας».

Ο εθισμός στην εργασία

«Όταν ήμουν 25 ετών, διαγνώστηκα κλινικά με εθισμό στην εργασία. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε κάτι τέτοιο – ο εθισμός στη δουλειά. Απλά πίστευα ότι αυτό χρειαζόταν για να είμαι επιτυχημένη. Και έτσι η ρουτίνα μου για χρόνια ήταν ότι πήγαινα στη δουλειά στις 8 το πρωί. Δούλευα όλη την ημέρα και μετά συνήθως είχα κάποια εκδήλωση το βράδυ. Γύριζα στο σπίτι γύρω στις 9 ή στις 9:30, έτρωγα λίγο φαγητό και μετά έμπαινα ξανά στον υπολογιστή μου και συνέχιζα να δουλεύω. Αποκοιμόμουν με τον υπολογιστή στην αγκαλιά μου στον καναπέ και μετά ξυπνούσα γύρω στις 2 ή στις 3 το πρωί και άρχιζα να δουλεύω ξανά. Και το επαναλάμβανα αυτό ξανά και ξανά και ξανά, επειδή είχα αγωνιώδεις σκέψεις στο μυαλό μου που μου έλεγαν ότι έπρεπε να το κάνω αυτό για να είμαι επιτυχημένη. Έπρεπε να το κάνω αυτό για να προχωρήσω. Έπρεπε να το κάνω αυτό για να γίνω ένας ηγέτης που οι άλλοι έβλεπαν ως changemaker. Και συνειδητοποίησα, αφού πήγα να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια, ότι πραγματικά έκανα κακό στον εαυτό μου. Όλα έφτασαν στο απροχώρητο όταν ένα πρωί γύρισα στο κρεβάτι και ο σύζυγός μου μού είπε: «Χαίρομαι τόσο πολύ που σε βλέπω». Και δεν ήξερα τι εννοούσε γιατί, όπως του είπα, «με βλέπεις όλη την ώρα. Τι είναι αυτά που λες;». Και μου είπε, «Ναι, σε βλέπω. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είσαι ποτέ εδώ. Όταν ξυπνάω το πρωί, δουλεύεις ήδη ή κοιμάσαι κάτω με το λάπτοπ στο στήθος σου».

 «Οι άνθρωποι στην πανδημία βιώνουν πιο υψηλό στρες από ποτέ»

«Άρχισα να δουλεύω με κάποιον oneonone για να καταλάβω πώς θα μπορούσα να επιβραδύνω αυτές τις ορμητικές σκέψεις. Πώς θα μπορούσα να είμαι πιο επιτυχημένη στο να έχω μια αίσθηση προσωπικής ευθυγράμμισης και ευημερίας; Και πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό με τρόπο που θα εξακολουθούσα να αισθάνομαι ότι είμαι μία ισχυρή ηγέτης στην κοινότητα; Και η αλήθεια είναι ότι ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη με αυτά τα συναισθήματα. Τον τελευταίο χρόνο, έρευνες έδειξαν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο βρισκόμαστε στην πιο αγχωτική περίοδο της ιστορίας μας. Προφανώς, η πανδημία δημιούργησε συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματικά δεν χρειάστηκε ποτέ να κινηθούμε, και το καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για εμάς ως μοναδικά άτομα. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι σχεδόν 190.000.000 άνθρωποι βιώνουν σημαντικά υψηλότερο στρες από ποτέ. Και η ίδια έκθεση ανέφερε ότι στον κόσμο, συνολικά, οι άνθρωποι είναι πιο θλιμμένοι. Είναι πιο θυμωμένοι, πιο ανήσυχοι και στρεσαρισμένοι με τρόπο που δεν έχουν ξαναδεί τα τελευταία 15 χρόνια. Και τα μοιράζομαι όλα αυτά για να πω απλά ότι, αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, δεν είστε μόνος. Και αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, υπάρχει ένας νέος τρόπος. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να βιώνετε αυτή τη ζωή και τη δουλειά και την επιχειρηματικότητα και την ηγεσία, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε εξαντλημένοι κάθε μέρα, αλλά αντίθετα να αισθάνεστε μια αίσθηση ευθυγράμμισης και ζωντάνιας».

 «Οι αξίες μας πυξίδα για το πως θα πορευτούμε στη ζωή»

Και γι’ αυτό εγώ αναφέρομαι στο ότι όλα πρέπει να συμβαίνουν μέσω των βασικών σας αξιών. Όταν καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι βασικές μας αξίες, τα εγγενή μας κίνητρα, τα πράγματα μέσα μας που λένε, «ναι, αυτό είναι καλό» ή «όχι, δεν μου αρέσει αυτό». Τότε είναι που μπορούμε να είμαστε πραγματικά συνειδητοί στο να τα ονομάσουμε και στη συνέχεια να τα διεκδικήσουμε ως πυξίδα και ως ράγες για το πώς θα πορευτούμε στη ζωή μας, στη δουλειά, στο σπίτι και μέσα μας. Και γι’ αυτό συχνά λέω στους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω ότι δεν είστε εξαντλημένοι επειδή κάνετε πάρα πολλά. Είστε εξαντλημένοι επειδή κάνετε πολύ λίγα από αυτά που αντικατοπτρίζουν τις αξίες σας. Και αυτό είναι κάτι που πραγματεύεται το βιβλίο μου και έχει έναν βήμα-προς-βήμα οδηγό για το πώς να εμβαθύνετε πραγματικά σε αυτή τη διαδικασία».

 «Οι αξίες σας ζουν μαζί σας. Βρίσκονται μέσα σας όλη την ώρα. Όπου κι αν πάτε. Το θέμα είναι απλώς να τις επιλέξετε και να είστε σε θέση να πείτε, «θα κάνω επιλογές. Θα συμπεριφερθώ και θα προχωρήσω μπροστά ευθυγραμμιζόμενος με αυτές τις βασικές αξίες. Εν ολίγοις, η συνολική σκέψη των αξιών είναι ότι αν αισθάνεστε ότι ζωντανεύετε, είναι επειδή οι αξίες σας είναι σε δράση.

 Και αν αισθάνεστε ότι σας απομυζούν, είναι επειδή σας απομυζούν αυτές τις αξίες. Και έτσι αυτή η εμπειρία που θα κάνουμε μαζί, μια πολύ σύντομη μικρή εμπειρία, θα σας δώσει την ευκαιρία να αρχίσετε να σκέφτεστε «ποια είναι μια από τις βασικές μου αξίες που θα ήθελα να ενεργοποιήσω πιο σκόπιμα, ώστε να έχω μια καλύτερη αίσθηση ευημερίας»;

 Αpply Now & Watch the Full Video!

Όλη η παρουσίαση και οι συμβουλές της MaryBeth μέσα από πρακτικά παραδείγματα στο FortuneGreece Network.

 **Δείτε περισσότερα για τα Monthly Mindful Leadership Series της MaryBeth Hyland.