Έλον Μασκ: Σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να γίνω influencer

Έλον Μασκ: Σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να γίνω influencer
epa08855589 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Σκέφτομαι να παρατήσω τις δουλειές μου και να γίνω ένας full time influencer» δήλωσε o Έλον Μασκ

Να εγκαταλείψει όλες τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και να γίνει influencer δήλωσε μέσω του Twitter ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, αλλά και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μασκ, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και συναισθήματα.

«Σκέφτομαι να παρατήσω τις δουλειές μου και να γίνω ένας full time influencer» δήλωσε.

Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Μασκ, που είναι φανατικός χρήστης των social media, μιλούσε σοβαρά ή απλά «τρόλαρε». Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από τις επιχειρήσεις τις οποίες «τρέχει», πρόσφατα επένδυση στην τεχνολογική  startup Neuralink  αλλά και στην κατασκευαστική The Boring Company, ενώ σε ένα call που είχε τον Ιανουάριο με στελέχη της Tesla επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να είναι CEO της εταιρείας για πολλά χρόνια ακόμη.

«Θα ήταν όμορφο να είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου και όχι να δουλεύω μέρα και νύχτα επτά ημέρες την εβδομάδα» έγραψε.

Στο μεταξύ, για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα συνεχίζει να ξεφορτώνει μετοχές της Tesla.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πούλησε ακόμη 934.091 μετοχές για να πληρώσει φόρους για την άσκηση 2,2 εκατ. option.

Η νέα πώληση ανεβάζει το σύνολο των μετοχών που πούλησε σε περίπου 11 εκατ. μετοχές, από τότε που ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter αν θα έπρεπε να απαλλαγεί από το 10% του ποσοστού του στην Tesla. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν υποχωρήσει 18% από τo peak τους στις 4 Νοεμβρίου 2021.