Μάσκα για τον κορωνοϊό που κοστίζει μόνο… 1,5 εκατ. δολάρια

Μάσκα για τον κορωνοϊό που κοστίζει μόνο… 1,5 εκατ. δολάρια
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φτιαγμένη από χρυσό 18 καρατίων και διακοσμημένη με 3.600 μαύρα και λευκά διαμάντια, η μάσκα θα εξοπλιστεί επιπλέον με ένα φίλτρο N99 προκειμένου να προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας.

Η τέχνη υπερισχύει της χρηστικότητας στην περίπτωση της ακριβότερης μάσκας κατά του νέου κορωνοϊού στον κόσμο, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς κοσμηματοπώλες που φιλοτεχνούν το αντικείμενο αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων για λογαριασμό ενός πελάτη στις ΗΠΑ.

Φτιαγμένη από χρυσό 18 καρατίων και διακοσμημένη με 3.600 μαύρα και λευκά διαμάντια, η μάσκα θα εξοπλιστεί επιπλέον με ένα φίλτρο N99 προκειμένου να προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας, δήλωσε ο Ισαάκ Λεβί, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου Yvel.

«Δεν πιστεύω πως (ο πελάτης) θα τη χρησιμοποιήσει για να πάει στο σούπερ μάρκετ, όμως θα τη χρησιμοποιήσει εδώ κι εκεί, είμαι βέβαιος», σημείωσε ο Λεβί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης είναι ένας Κινέζος συλλέκτης έργων τέχνης που διαμένει στις ΗΠΑ.

«Είναι ένας νεαρός πελάτης μας, πολύ γοητευτικός, πολύ κοινωνικός, πολύ πλούσιος και του αρέσει να ξεχωρίζει», συμπλήρωσε ο Λεβί.

Ο κοσμηματοπώλης, εξάλλου, σχεδιάζει να του παραδώσει τη μάσκα προσωπικά ο ίδιος, όταν το έργο του ολοκληρωθεί, τον Οκτώβριο.