Παυλόπουλος: Σήμερα όλα τα επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών της πυρκαγιάς

Παυλόπουλος: Σήμερα όλα τα επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών της πυρκαγιάς
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλάει σε Καθηγητές και φοιτητές που συμμετέχουν στο Θερινό Πρόγαμμα Global Law & Governance (GLG) Summer School του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης. Είναι η 44η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας αλλά όλα τα επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών της πυρκαγιάς», δήλωσε ο ΠτΔ.

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης. Είναι η 44η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας αλλά όλα τα επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών της πυρκαγιάς»: Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα κτίρια του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, που σήμερα είναι στη διάθεση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).

Στο σημείο ο Πρ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, ενώ περιηγήθηκε στους χώρους. Είδε μέσα στα κελιά το γραφείο του Αλέκου Παναγούλη, το χώρο που βασανίστηκε ο Σπύρος Μουστακλής, επίσης αντικείμενα εξορισθέντων από διάφορους τόπους εξορίας, για παράδειγμα από την Αίγινα. Ο προεδρος του ΣΦΕΑ Κώστας Μανταίος περιέγραψε, τέλος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους τρόπους δράσης των αντιστασιακών ενάντια στη χούντα.

Σημειώνεται πως μετά την ενημέρωση για την χθεσινή τραγωδία από τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ματαιώσει την καθιερωμένη δεξίωση της 24ης Ιουλίου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.