Ματαιώνεται το ραντεβού του κοινού με το Apple Watch

Ματαιώνεται το ραντεβού του κοινού με το Apple Watch

Η Apple ακύρωσε, για άγνωστους μέχρις τώρα λόγους, την προγραμματισμένη πρεμιέρα του αναμενόμενου αξεσουάρ  της  στην αγορά.

Κι όμως, το Apple Watch δεν θα είναι διαθέσιμο στις 24 Απριλίου. Η Apple άλλαξε τα σχέδιά της για την επίσημη πρεμιέρα του νέου της smartwatch στην αγορά, που αναμενόταν την επόμενη Παρασκευή. Η εταιρεία αφαίρεσε την ημερομηνία από το επίσημο website της, ενώ η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τους υπαλλήλους των Apple Stores.

Οι φίλοι της Apple μπορούν ακόμα να προ-παραγγείλουν online το νέο ρολόι, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού σε ένα κατάστημα Apple Store για να δοκιμάσουν κάποιο από τα διαθέσιμα μοντέλα.

Επισήμως, η Apple δεν έχει δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση της αγοραστικής πρεμιέρας του Apple Watch.

Ακόμα όμως και όσοι αποφάσισαν να εξασφαλίσουν το νέο του αξεσουάρ μέσω του online συστήματος παραγγελιών, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου, όταν και θα ξεκινήσουν οι πρώτες αποστολές των παραγγελιών από την Apple. Για ορισμένα μάλιστα μοντέλα οι αποστολές των παραγγελιών θα επεκταθούν μέχρι τον Ιούλιο. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι παραγγελίες την πρώτη διαθέσιμη ημέρα του online συστήματος, πλησίασαν το ένα εκατομμύριο.

Είναι σύνηθες για την Apple να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα αποθέματά της στις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας ενός νέου μοντέλου της, όπως συνέβη με τις περιπτώσεις των ανασχεδιασμένων iPhone και iPad. Κάτι που αναμενόταν και για το Apple Watch. Άλλωστε, οι προμηθευτές της Apple έπρεπε να εργαστούν πάνω σε ολοκαίνουργια μέρη, καθώς δεν υπήρχαν τα απαραίτητα αποθέματα από προηγούμενες εκδόσεις.

Η εταιρεία, πάντως, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τις παραδοσιακές ουρές που παρατηρούνται σε παρόμοιες περιπτώσεις,  επιχείρησε να πείσει τους πελάτες της να προτιμήσουν τις online υπηρεσίες της. Και μάλλον, μετά και την τελευταία απόφαση, δεν θα πρέπει να αναμένονται να κάνουν την εμφάνισή τους, τουλάχιστον στις 24 Απριλίου.