Μαθήματα ηγεσίας από Αμερικανούς βετεράνους των πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν

Μαθήματα ηγεσίας από Αμερικανούς βετεράνους των πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν

Από το πεδίο μάχης στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου, αυτές οι αρχές είναι κρίσιμες για την επιτυχία.

Πρόσφατα, ο Στιβ Κοντ έγραψε στο Inc. για τα διδάγματα που άντλησε μιλώντας με μια ιδιαίτερη «ράτσα» επιχειρηματιών: Αμερικανούς βετεράνους των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι οποίοι εφαρμόζουν αυτά που έμαθαν στη μάχη για να ηγηθούν των μικρομεσαίων τους επιχειρήσεων.

Να μερικές από τις αρχές που επεσήμαναν:

1) Συντονισμός

Η επιτυχία κάθε αποστολής εξαρτάται από τον συντονισμό των ομάδων υποστήριξης ώστε όλα – από την αεροπορική υποστήριξη μέχρι την ιατρική βοήθεια – να είναι στη θέση τους. Το ίδιο ισχύει και για τις startup: Πρέπει να συντονίζεις και να συνεχίζεις τις συζητήσεις με επενδυτές, νέους εργαζομένους, και μέντορες που μπορούν να προσφέρουν καθοδήγηση.

2) Προσαρμογή

Το χτίσιμο της κατάλληλης ομάδας στην πρώτη γραμμή μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας. Είναι απαραίτητο να προσλάβετε εργαζομένους με κορυφαίες επιδόσεις και να τους προσφέρετε κίνητρα. Κάποιοι απ’ αυτούς θα αποτύχουν. Ξεπεράστε το, μέσω της προσαρμογής.

3) Διοίκηση

Ο βετεράνος στρατιώτης (και επιχειρηματίας) πρέπει να μπορεί να διοικήσει, να προσφέρει καθοδήγηση στους υφιστάμενους του, να κατανοήσει τις ικανότητές τους, και να εστιάσει στις λεπτομέρειες και την εκτέλεση μιας αποστολής.

4) Επαγρύπνηση

Το επιχειρηματικό τοπίο με τον ανταγωνισμό, τους πελάτες, το μάρκετινγκ και την τεχνολογία είναι όπως ένα πεδίο μάχης. Οι αρχές της περιπολίας – ο σχεδιασμός, η αναγνώριση και η επαγρύπνηση – προσφέρουν μια πυξίδα για την πλοήγηση στα καθημερινά επιχειρηματικά σας καθήκοντα.

5) Ηγεσία δια του παραδείγματος

Η φράση «ηγηθείτε δια του παραδείγματος» είναι διαδεδομένη στις στρατιωτικές σχολές. Σηκώστε τα μανίκια και δώστε το καλό παράδειγμα στους εργαζομένους σας, ιδιαίτερα όταν οι πόροι είναι περιορισμένοι.

6) Η αποτυχία δεν είναι αποδεκτή

Καλό είναι οι εργαζόμενοί σας να καταλάβουν, όπως στον στρατό, ότι η αποτυχία δεν είναι αποδεκτή και δεν υπάρχει ως επιλογή. Όταν ακούν έναν επενδυτή ή έναν πελάτη να λέει όχι, πρέπει να επιμένουν για να πετύχουν.

7) Ηθικό

Η ομάδα σας πρέπει να είναι ενωμένη ακόμα και σε περιόδους έντασης ή έντονης κούρασης. Αν το ηθικό δεν είναι ακμαίο και τα μέλη της ομάδας δεν μπορούν να συνεργαστούν, τότε η αποτυχία είναι αναπόφευκτη.