Μαθητική παρέλαση: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά

Μαθητική παρέλαση: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά
Μαθήτριες συμμετέχουν στην παρέλαση της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που διεξήχθη στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη. Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ισχύ οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Από τις 10 το πρωί σε όλους τους Δήμους της Αττικής θα σημειωθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 10 το πρωί και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσής τους από τις 6 τα ξημερώματα, έως και το τέλος των εκδηλώσεων.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στους δρόμους όπου θα γίνουν οι παρελάσεις και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Στον Δήμο Αθηναίων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί νωρίτερα.

Συγκεκριμένα από τις 07:00 έως το πέρας της παρέλασης, θα έχουμε διακοπή κυκλοφορίας σε:

*Βασιλίσσης Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

*Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

*Βασιλίσσης Σοφίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της μεταξύ Πανεπιστημίου και Σέκερη.

Από τις 06:00 και μέχρι το πέρας της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε:

*Σκουφά, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

*Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

*Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ Κανάρη και Σίνα.

*Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ Σόλωνος και Σκουφά.

Στον Δήμο Πειραιά, από τις 7:00-14:00 σε:

*34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.

*Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.

*Βασιλέως Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.

Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί. Στις 10:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και μετά την παρέλαση θα επισκεφθεί το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”.

Σε ισχύ έχουν τεθεί τα μέτρα της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Έτσι, σήμερα Τετάρτη:

(1) Από ώρα 03.00 και μέχρι πέρατος της παρέλασης, η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί την 11.00 ώρα της ίδιας ημέρας θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση, όπου επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ. Κυδωνιών.

Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Ν. Γερμανού.

Μ. Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στρατηγού Κακαβού.

Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της.

Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού.

(2) Από ώρα 05.00 και μέχρι πέρατος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ. Κυδωνιών.

Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Ν. Γερμανού.

(3) Από ώρα 07.00 σταδιακά και μέχρι πέρατος της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Μ. Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στρατηγού Κακαβού.

Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ. Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού.

Πλέον των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ. Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 06.00 της 26-10-2015 μέχρι ώρα 15.00 της 28-10-2015.

Στο παρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν. Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2015 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2015.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει και στους γύρω δρόμους.

Τα μηνύματα των κομμάτων

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 καθώς και ο Αγώνας της Αντίστασης φανερώνουν την ικανότητα και τη δύναμη του λαού να δίνει νικηφόρες λύσεις στα πιο αντίξοα αδιέξοδα, όταν γίνεται πρωταγωνιστής και υπεύθυνος της ίδιας του της ιστορίας». Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και σημειώνει ότι «κανένας εχθρός, όση υπεροπλία κι αν διαθέτει, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα παραστεί σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο στην πόλη των Σερρών.

“Εθνική ενότητα σε μια ταξική κοινωνία δε μπορεί να υπάρξει, ούτε σε καιρό ειρήνης, ούτε στον πόλεμο», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου 1940.

“Αν κάτι διδάσκει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ότι μόνο η εθνική ενότητα πάει τη χώρα μπροστά. Και ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός της προόδου, ο πατριωτισμός της παραγωγής, της δημιουργίας, της ευημερίας και της αναδιανομής προς όφελος των πιο αδύναμων”, αναφέρει το Ποτάμι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

“Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού” αναφέρει σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ενωτικό μήνυμα προς το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, στέλνει η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή τη σημερινή επέτειο.