Μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί

Μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί
Κόσμος παρακολουθεί την μαθητική παρέλαση στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου, στην οδό Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, έχει προαναγγείλει η αστυνομία για την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στους Δήμους Αθήνας και Πειραιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία η κυκλοφορία σε Αθήνα και Πειραιά θα διακοπεί στις εξής οδούς και λεωφόρους:

Δήμος Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), από τις 09:00 μέχρι να ολοκληρωθεί η μαθητική παρέλαση: Λ. Βασ. Αμαλίας, και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών μέχρι την πρώτη παράλληλο. Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Από τις 06:00 μέχρι να ολοκληρωθεί η μαθητική παρέλαση: Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό. Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δήμος Πειραιά, από τις 06:00 μέχρι τις 14:00: 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου. Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας. Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.