Ο ιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin δεν είναι πλέον Ρώσος, αλλά… Μαυροβούνιος

Ο ιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin δεν είναι πλέον Ρώσος, αλλά… Μαυροβούνιος
epa06867816 Russian-Canadian programmer Vitalik Buterin, founder and inventor of the Ethereum mining network and software development platform, along with the associated Ether (ETH) cryptocurrency, speaks at a blockchain event in Zug, Switzerland, 06 July 2018. EPA/VALENTIN FLAURAUD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαυροβούνιος λογίζεται πλέον ο ιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin, αφού έλαβε την υπηκοότητα του κράτους των Βαλκανίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο.

Ο Μπουτέριν αποδέχτηκε την προσφορά, η οποία έγινε από τον πρωθυπουργό Ζντράβκο Κριβόκαπιτς με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών και με την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Η συνεργασία μαζί του έχει ιδιαίτερη σημασία για την προώθηση της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία υψηλών αμειβόμενων θέσεων εργασίας στην ψηφιακή βιομηχανία» ανέφερε.

Οι αρχές του Μαυροβουνίου πιστεύουν ότι ο Buterin που είναι το πιο διάσημο όνομα στον κλάδο, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας του Μαυροβουνίου και στην ανάπτυξη της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στη χώρα. 

Ο Vitalik Buterin δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο πρέπει να έχει ένα καλό νομοθετικό πλαίσιο και ευκαιρίες για την εκπαίδευση των νέων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων.

Οι κυβερνήσεις χωρών που κατανοούν τη σημασία της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων λαμβάνουν τα πιο δραστικά μέτρα για να προσελκύσουν ειδικούς στα κρυπτονομίσματα.