Μαξίμου και Μουζάλας διαψεύδουν τα περί παραίτησης – Επιμένει ο Καμμένος

Μαξίμου και Μουζάλας διαψεύδουν τα περί παραίτησης – Επιμένει ο Καμμένος
Το Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Κυριακή 31 Μαΐου 2015. Συνάντηση θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη όπου αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κατά της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη τάσσονται 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή επιστολή τους.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Οι αποφάσεις για το θέμα Μουζάλα θα ληφθούν μετά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται ο Γιάννης Μουζάλας διαψεύδει τα σενάρια υποβολής παραίτησής του, κατόπιν των αντιδράσεων που προκάλεσε το λεκτικό του ατόπημα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο 105,5”. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδουν, επίσης, κατηγορηματικά τα σενάρια παραίτησης του υπουργού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 11:30. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξακολουθεί να ζητάει την άμεση παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι αποφάσεις για το θέμα Μουζάλα θα ληφθούν μετά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προσέλθει διαδοχικά, την τελευταία, ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός, Αναστάσιος Πετρόπουλος, καθώς επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Επιμένει ο Καμμένος στην απομάκρυνση Μουζάλα

Στη θέση του για παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα επέμεινε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας -σε δηλώσεις που έκανε εν συνεχεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου- ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής οφείλει να υποβάλει άμεσα την παραίτηση του.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο πρωθυπουργός θα περιμένει τη λήξη της συνόδου υπουργών και την επιστροφή του κ. Μουζάλα στην Αθήνα για να ληφθούν οι αποφάσεις. Είπε επίσης ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Σε ερωτήματα για το εάν θα φύγουν από την κυβέρνηση αν δεν παραιτηθεί και για το εάν θα κλονιστεί η σχέση με τον κ. Τσίπρα είπε ότι «οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες, όπως ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μουζάλας».