Τα σενάρια της κατάστασης στην ενέργεια και την ακρίβεια πριν τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Τα σενάρια της κατάστασης στην ενέργεια και την ακρίβεια πριν τη σύσκεψη στο Μαξίμου
Ανθισμένα δέντρο τζακαράντας στο Μέγαρο Μαξίμου , Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. Η Ιακαράνδη η μιμηλήφυλλος (Jacaranda mimosifolia)η οποία είναι είναι γνωστή ως τζακαράντα (jacaranda) , είναι υποτροπικό δέντρο της νότιας-κεντρικής Νότιας Αμερικής το οποίο αυτή την εποχή ανθίζει με αποτέλεσμα τα μωβ λουλούδια της να χρωματίζουν την πόλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συζήτηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες και το νέο εθνικό σχέδιο για τη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας θα έχει ο πρωθυπουργός, με την επιστροφή του από την Αλεξανδρούπολη.

Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες, αλλά και το νέο εθνικό σχέδιο για τη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος. Ο χρόνος για τις σχετικές ανακοινώσεις κυλάει αντίστροφα και ένας ορίζοντας ανοίγει την επόμενη εβδομάδα. Με την επιστροφή, δηλαδή, του κ. Μητσοτάκη από το Άμπου Ντάμπι και εν αναμονή της επίσκεψης του στο Λευκό Οίκο και της συνάντησής του με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Τα σενάρια που βρίσκονται στο κυβερνητικό μικροσκόπιο σχετίζονται με:

– Το πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου, ώστε αυτή να πέσει στο επίπεδο του καλοκαιριού του 2021.

– Την κάλυψη όλων των καταναλωτών, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Μέσα από το πλαίσιο των παρεμβάσεων στόχος είναι να υπάρξει και απενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.