Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να ξεπεραστούν οι αριθμοί του πρώτου γύρου

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να ξεπεραστούν οι αριθμοί του πρώτου γύρου
Πολίτες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου, στο εκλογικό κέντρο Ναυπλίου, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, υποψήφιοι είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης. Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και όσα μέλη εγγράφηκαν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στις 8 το βράδυ κλείνουν οι κάλπες, εκτός κι αν ληφθεί απόφαση για παράταση.

Αθρόα είναι από νωρίς το πρωί η προσέλευση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αναδείξουν τη νέα – ύστερα από 15 χρόνια – ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 08.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 20.00 το βράδυ, εκτός και εάν κριθεί και πάλι αναγκαία η παράταση. Αργά το βράδυ θα μάθουμε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα σε Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη.

Ουρές έχουν σχηματιστεί σε πολλά εκλογικά τμήματα των προαστίων της Αθήνας. Περίπου 270 άτομα ανά λεπτό ή 13.000 ανά ώρα ψηφίζουν. Ήδη υπολογίζεται ότι έχουν ψηφίσει περί τα 50.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά τις 11:00 ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου σε εκλογικό τμήμα, που έχει στηθεί στο Δημαρχείο Αιγάλεω. Η κ. Αχτσιόγλου θέλησε να στείλει μήνυμα ενότητας, λέγοντας πως «όλοι το βράδυ θα είμαστε πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί, αλλά και μήνυμα προς την κυβέρνηση: «Είμαστε και θα είμαστε εδώ για ισχυρή, δομική αντιπολίτευση».

Λίγο μετά τις 12:00 ψήφισε και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ποιοι ψηφίζουν

Συνολικά 538 εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί ανά τη χώρα για την κρίσιμη επαναληπτική αναμέτρηση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στον α’ γύρο (17 Σεπτεμβρίου) καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν αλλά είναι καταχωρημένα στο μητρώο και επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους μέχρι την περασμένη Τετάρτη.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια δεξαμενή περίπου 180.000 ψηφοφόρων στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εκλογείς του εξωτερικού που συμμετέχουν ηλεκτρονικά από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι απόψε στις 20:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Ντέρμπι» Κασσελάκη – Αχτσιόγλου για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ