ΜcDonald’s: Γιατί απολύθηκε ο CEO ενώ πέτυχε σημαντική ανάκαμψη της εταιρείας

ΜcDonald’s: Γιατί απολύθηκε ο CEO ενώ πέτυχε σημαντική ανάκαμψη της εταιρείας
Photo:
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη θητεία του η τιμή της μετοχής διπλασιάστηκε.

Την πόρτα της εξόδου στον Στιβ Ίστερμπρουκ έδειξαν τα McDonald’s, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας ταχυφαγείων είχε σχέση με μία υπάλληλο. Αν και η σχέση ήταν συναινετική, όπως ανακοινώθηκε αντιβαίνει στον κανονισμό της εταιρείας και αποκαλύπτει «κακή κρίση».

Με επιστολή του προς τους υπαλλήλους ο Βρετανός, που είναι διαζευγμένος, παραδέχθηκε τη σχέση, όπως και ήταν λάθος. «Δεδομένων των αξιών της εταιρείας, συμφωνώ με το συμβούλιο ότι είναι ώρα να προχωρήσω» έγραψε ο 52χρονος, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό των McDonald’s ως μάνατζερ στο Λονδίνο το 1993 και αφού στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε Pizza Express και Wagamama επέστρεψε το 2013 ως επικεφαλής Βρετανίας και βόρειας Ευρώπης της αλυσίδας.

Το 2015 ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και πιστώνεται την ανανέωση των μενού και των εστιατορίων, τη χρήση καλύτερων υλικών και τη δυναμική στροφή σε ντιλίβερι και οnline παραγγελίες που έδωσαν σημαντική ώθηση στις πωλήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη θητεία του η τιμή της μετοχής διπλασιάστηκε.

Θα αντικατασταθεί άμεσα από τον Κρις Κεμπτσίνσκι, πρόεδρο των McDonald’s USA.

Πηγή: BBC, Reuters