McGuinness: Κάναμε πολλά λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας

McGuinness: Κάναμε πολλά λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας
EU commissionner in charge of financial services, financial stability and the Capital Markets Union, Mairead McGuinness speaks during the press conference on the fostering the openness, strength and resilience of Europe's economic and financial system on January 19, 2021 at the European Union headquarters in Brussels. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / POOL / AFP)

Τους λάθους χειρισμούς σε πολλά ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοΐού παραδέχθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος για τις Οικονομικές Υπηρεσίες και την Οικονομική Σταθερότητα, Mairead McGuinness απαντώντας σε ερώτηση του BBC, σχετικά με την αντίδραση της ΕΕ, απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca και την επανέναρξη των εμβολιασμών.
«Οι χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν απροετοίμαστες για μία παγκόσμια πανδημία και πάλεψαν για να αντιμετωπίσουν την COVID-19. Ειλικρινά, κανένας από εμάς δεν είχε την τέλεια [αντιμετώπιση] της COVID. Νομίζω ότι όλοι μας, θα πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια και να πούμε ότι δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτή την παγκόσμια πανδημία, δεν κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στην έναρξή της, αλλά κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε τώρα για την προστασία των πολιτών μας” δήλωσε η επίτροπος.

“Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο στο οποίο επικεντρώνει την προσοχή της η Ευρώπη. Η [προσοχή μας] είναι στην προστασία των πολιτών μας και όταν ο καθένας είναι προστατευμένος, είμαστε ασφαλείς. Έτσι, νομίζω ότι όλοι χρειαζόμαστε να ηρεμήσουμε” απάντησε η ίδια, σε μία σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα μεικτά μηνύματα των Ευρωπαίων ηγετών για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, αλλά και για τη διαμάχη της ΕΕ με την αναφερόμενη εταιρία, αναφορικά με τη διάθεση των εμβολίων.