Με 60 νέα καταστήματα εντός διετίας η Cultivos Coffee ετοιμάζεται να επεκταθεί στον χώρο του καφέ

Με 60 νέα καταστήματα εντός διετίας η Cultivos Coffee ετοιμάζεται να επεκταθεί στον χώρο του καφέ
Η νέα επιχειρηματική κίνηση από τον μετρ του καφέ, Γιάννη Ταλούμη.

Να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον κλάδο του καφέ σχεδιάζει η διοίκηση της Taf Coffee, συμφερόντων του επιχειρηματία Γιάννη Ταλούμη, μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου καταστημάτων τα οποία την επόμενη διετία αναμένεται να αγγίξουν σε αριθμό τα 60.

Το νέο project, που ακούει στο όνομα Cultivos Coffee, έχει επιρροές από τα επαγγελματικά ταξίδια του κ. Ταλούμη στο εξωτερικό και ο στόχος είναι ο καταναλωτής να μυηθεί σε νέες, διαφορετικές εμπειρίες. «Δεν μας ανησυχεί ο ανταγωνισμός καθώς προσφέρουμε μια διαφοροποιημένη premium πρόταση, βασισμένη στην υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών. Υπάρχουν τέσσερις εκδοχές καταστημάτων, όπου ανάλογα με το μέγεθος, που ξεκινά από 30 τ.μ. και μπορεί να φτάσει έως και 300 τ.μ., το εύρος της επένδυσης κυμαίνεται μεταξύ 50.000 και 90.000 ευρώ» τονίζει στο fortunegreece.com ο κ. Ταλούμης.

Από τα συνολικά 60 καταστήματα που αναμένεται να υποδεχτούν τους λάτρεις του καφέ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, μόλις τα 5 θα είναι ιδιόκτητα ενώ τα υπόλοιπα θα κινηθούν στη λογική του franchise, με την Taf Coffee να παίζει, ωστόσο, καθοριστικό ρόλο στον τρόπο λειτουργίας των Cultivos Coffee. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν εννέα καταστήματα Cultivos Coffee εκ των οποίων τα εφτά βρίσκονται στην Αττική, ένα στην Αλεξανδρούπολη και ακόμα ένα στην Κύπρο.

Η σιγουριά του κ. Ταλούμη για την επιτυχία του εγχειρήματός του απορρέει, όπως λέει, από το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των baristas που έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει. «Το επόμενο βήμα είναι να εκπαιδεύσεις σωστά και τον καταναλωτή και για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργήσεις πολλά σημεία στα οποία να μπορεί να προμηθευτεί ποιοτικά ροφήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα το Café Taf επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη, το οποίο αποτέλεσε και το flagship store της Taf Coffee συμπλήρωσε 10 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά. Αυτό που ουσιαστικά κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία ήταν να κάνει τον Έλληνα καταναλωτή να έχει άποψη για τον καφέ που παραγγέλνει και όχι απλώς να βασίζεται σε μια συγκεκριμένη μάρκα.

Επιπρόσθετα, στη διάρκεια αυτών των ετών η Taf εκπαίδευσε μία ομάδα από baristas, οι οποίοι παρείχαν κατευθύνσεις στους υπόλοιπους επαγγελματίες και εκπαίδευαν ταυτόχρονα το καταναλωτικό κοινό.

«Κάθε χρόνο η εταιρεία τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης +20% – 25% και εκτιμώ ότι υπάρχει χώρος για νέους παίκτες που έχουν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό» προσθέτει ο κ. Ταλούμης.

Όπως σωστά θα έχετε μαντέψει ο απόλυτος κυρίαρχος στην ελληνική αγορά καφέ είναι ο freddo espresso με τον κ. Ταλούμη να αναφέρει ότι ο κρύος καφές φίλτρου, βρίσκεται μεν στα σπάργανα, όμως έχει την προοπτική να αναχθεί σε υπολογίσιμο αντίπαλο. Στις νέες τάσεις έρχεται να προστεθεί ο flat white, καφές που είναι κάτι ανάμεσα σε καπουτσίνο και διπλό καπουτσίνο. «Μιλάμε για ένα διπλό espresso με γάλα που σερβίρεται στο φλιτζάνι του καπουτσίνο και επιλέγεται από εκείνους που τους αρέσει ο καπουτσίνο, αλλά θέλουν μεγαλύτερη ένταση» καταλήγει.