Με ανοιχτά «μέτωπα» ολοκληρώνεται η β’ μεταμνημονιακή αξιολόγηση της οικονομίας

Με ανοιχτά «μέτωπα» ολοκληρώνεται η β’ μεταμνημονιακή αξιολόγηση της οικονομίας
Οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών κατά την άφιξή τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019. Ξεκινούν σήμερα οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, για την αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η έκθεση που θα δημοσιευθεί στη συνέχεια θα κρίνει την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές εθνικές τράπεζες.

Με την επισκόπηση αύριο το πρωί (10.00) των τριήμερων συζητήσεων των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, ολοκληρώνεται η β’ αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Ακολούθως θα υπάρξουν δύο σύντομες αναφορές, μια από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων και μια από την πλευρά του ΔΝΤ, εκπρόσωπος του οποίου μετέχει στην αποστολή.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο περιθώριο των σημερινών συναντήσεων, η κυβέρνηση επιζητεί να έχει ολοκληρώσει τις 16 δράσεις έως τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση.

Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση, το Eurogroup της 11ης Μαρτίου θα εγκρίνει την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές εθνικές τράπεζες (ANFAs και SNPs).