Με έντονα συμπτώματα κορωνοϊού ο Μακρόν

Με έντονα συμπτώματα κορωνοϊού ο Μακρόν
epa08712342 French President Emmanuel Macron speaks on camera as he arrives for an EU summit at the European Council building in Brussels, Belgium, 01 October 2020. European Union leaders are meeting to address a series of foreign affairs issues ranging from Belarus to Turkey and tensions in the eastern Mediterranean. EPA/FRANCISCO SECO / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μακρόν προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Βήχας, υψηλός πυρετός και μεγάλη κόπωση ταλαιπωρούν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Γάλλος πρόεδρος παραμένει σε απομόνωση, ενώ η σύζυγός του Μπριζίτ, επί του παρόντος, δεν έχει συμπτώματα της λοίμωξης και το πρώτο διαγνωστικό τεστ ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μακρόν προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ταυτόχρονα, ο επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, ανοσολόγος Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, δήλωσε ότι η κανονικότητα στη Γαλλία δεν θα επιστρέψει πριν από το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς.

Κανένα «τσιπ» ή «μυστικά συστατικά» δεν περιέχει το εμβόλιο κατά του COVID-19. Η σύστασή του, όπως δημοσιοποίησαν οι Pfizer/BioΝTech, περιλαμβάνει 10 συστατικά. Το μοναδικό δραστικό είναι το mRNA, που καθοδηγεί τα κύτταρα να παρασκευάσουν την πρωτεΐνη της ακίδας του κορωνοϊού, πυροδοτώντας ανοσοποιητική αντίδραση. Αυτό αποσυντίθεται γρήγορα χωρίς να αφήσει ίχνη στο DNA ή στον οργανισμό μας. Προκειμένου να εγχυθεί στο ανθρώπινο οργανισμό, το mRNA καλύπτεται από περίβλημα τεσσάρων λιπιδίων (4-ydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis (ALC-3015), (2-hexyldecanoate), 2-[(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide (ALC-0159), 1,2-distearoyl-snglycero-3-phosphocholine (DPSC) και χοληστερόλη. Το ενέσιμο υγρό περιέχει επίσης σουκρόζη (ένα σάκχαρο που αποτρέπει τη συγκόλληση των λιπιδίων όταν το εμβόλιο βρίσκεται σε βαθιά κατάψυξη) και τέσσερα άλατα: χλωριούχο κάλιο, μονοβασικό φωσφορικό κάλιο, βασικό διένυδρο φωσφορικό νάτριο και χλωριούχο νάτριο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, έκκληση στους πολίτες της Ευρώπης απηύθυνε χθες ο περιφερειακός επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ Χανς Κλούγκε, ζητώντας από όλους να παραμείνουν στα σπίτια τους την εορταστική περίοδο, καθώς το αντίθετο «δεν αξίζει τους κινδύνους».

Τέλος, γαλλική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet Respiratory Medicine αποδεικνύει ότι η COVID-19 δεν είναι «μια γριπούλα», όπως ισχυρίζονταν αρκετοί στην αρχή της πανδημίας.