Με κλειστούς πομπούς συνεχίζει την προκλητική πορεία του το Oruc Reis- Στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο

Με κλειστούς πομπούς συνεχίζει την προκλητική πορεία του το Oruc Reis- Στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο
epa07660374 The Turkish drilling vessel Yavuz leaves from Dilovasi port in city of Kocaeli, Turkey, 20 June 2019. Turkey's second drilling ship will operate off the Karpas Peninsula to the northeast of the island of Cyprus. Yavuz will be determined by geology and geophysics studies of the vessel and it will take place at a depth of approximately 1,000 meters on the seabed and some 3,000 meters of drilling will be made, Bilgin said, adding that the ship will move to its second location once the first drill is completed. EPA/ERDEM SAHIN
Το ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία ενώ στην περιοχή είναι ενισχυμένη η παρουσία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πλέει με κλειστούς πομπούς.

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με το Oruc Reis να συνεχίζει τους ελιγμούς μέσα στην παράνομα δεσμευμένη περιοχή, έχοντας κλειστούς τους πομπούς από χθες το βράδυ. Βρίσκεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο και κινείται με κατεύθυνση βορειοανατολικά προσεγγίζοντας τα 12 μίλια.

Δίπλα του τα τουρκικά πολεμικά πλοία και σε απόσταση αναπνοής οι φρεγάτες και πυραυλάκατοι του πολεμικού ναυτικού, με ιδιαίτερα ενισχυμένη παρουσία. Οι μονάδες του στόλου δίνουν online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και την στρατιωτική ηγεσία. Η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού, είναι παρουσία ισχύος με επίδειξη σημαίας, τόσο στα 6 ναυτικά μίλια από το νησιωτικό σύμπλεγμα, αλλά ακόμη και εντός της navtex

Η πορεία που έχει χαράξει μέχρι στιγμής δείχνει ότι δεν θα προσεγγίσει τόσο όσο την προηγούμενη φορά που έφθασε περίπου στα 12 ναυτικά μίλια από τη Στρογγύλη και 14 από τη Μεγίστη, με τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισημαίνουν ωστόσο ότι είναι ζήτημα μερικών μοιρών για να βρεθεί πιο κοντά από το αναμενόμενο.