Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται η αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank: Κλείδωσε στο 1 ευρώ η τιμή στην ΑΜΚ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται η αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank: Κλείδωσε στο 1 ευρώ η τιμή στην ΑΜΚ
O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλειος Ψάλτης μιλά στην γενική συνέλευση της Τράπεζας, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019. Πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Alpha Bank. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προσφορά νέων κοινών ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών, συνολικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, οι οποίες διατέθηκαν από τις 28.6.2021 έως τις 30.6.2021, στο πλαίσιο συνδυασμένης προσφοράς της Alpha Bank.

Με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών και κατόπιν εισήγησης των Γενικών Συντονιστών και Διαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών (Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG), η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών αναμένεται στο 1 ευρώ ανά νέα μετοχή.

Το βιβλίο στο εξωτερικό υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον 2 φορές, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των νυν μετόχων της Τράπεζας αλλά και νέων επενδυτών. Αντίστοιχα υψηλό ενδιαφέρον καταγράφεται και στην Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα.

Όπως σχολιάζουν πηγές της αγοράς, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, με οριακό discount από την τιμή στην αγορά, και το πολύ υψηλό ενδιαφέρον των υφιστάμενων μετόχων αλλά και νέων επενδυτών υπογραμμίζει την ορθότητα της στρατηγικής της Τράπεζας αλλά και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές κερδοφορίας της Alpha Bank.

Η έγκριση της τιμής διάθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αναμένεται απόψε το βράδυ. Η διαπραγμάτευση των νέων μετόχων στο ΧΑ αναμένεται να ξεκινήσει περί την 13η Ιουλίου.