Με νέο 1974 απειλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Με νέο 1974 απειλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
epa07066462 Turkey's Defense Minister Hulusi Akar (C) arrives for the start of Nato Defense Ministers meeting at the North Atlantic Treaty Organization (NATO) headquarters in Brussels, Belgium, 03 October 2018. Others are not identified. EPA/OLIVIER HOSLET
«Σήμερα είμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν στην Κύπρο το 1974, ό,τι κάναμε εκείνες τις μέρες να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα το πράξουμε και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απειλές για νέο Αττίλα στην Κύπρο εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια τελετής προαγωγής αξιωματικών. «Σήμερα είμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν στην Κύπρο το 1974, ό,τι κάναμε εκείνες τις μέρες να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα το πράξουμε και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ο τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε πως με την μάχη κατά της τρομοκρατίας οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο αναφέροντας πως «δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ ως προς τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και το δηλώνουμε σε όλο τον κόσμο να μην υπολογίζουν σε κάτι τέτοιο. Μη δοκιμάζεται τη δύναμή μας».

Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον πλου του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις που έδεσε στην Αττάλεια.