Με σφραγίδα Βόρειας Μακεδονίας τα διαβατήρια όσων περνούν στη γειτονική χώρα

Με σφραγίδα Βόρειας Μακεδονίας τα διαβατήρια όσων περνούν στη γειτονική χώρα
epa07366852 Workers leaves after they fix the sign Republic of North Macedonia at the border crossing Bogorodica between North Macedonia and Greece on 13 February 2019. FYR of Macedonia Government is due change the name of country after ratification of the Protocol of the North Atlantic Treaty for the Accession of Republic of North Macedonia whereby Greece will approve the accession of its northern neighbor to NATO under its new name, as provided by the Prespes Agreement signed by Athens and Skopje. EPA/GEORGI LICOVSKI

Οι αρχές ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το νέο όνομα της γειτονικής χώρας στους πολίτες κατά την είσοδο ή εξόδό τους από τα σύνορα.

Οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας άρχισαν να σφραγίζουν, στις συνοριακές διόδους της χώρας, με το νέο όνομα του κράτους τα διαβατήρια των πολιτών κατά την είσοδο ή έξοδό τους από την επικράτεια.

Η σφραγίδα είναι τρίγλωσση -επίσημη τοπική γλώσσα, αγγλικά, γαλλικά- και αναγράφει: «Το παρόν διαβατήριο είναι ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» («This passport is property of the REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA»).

Σημειώνεται, ότι βάσει των αποφάσεων της Συντονιστικής Διυπουργικής Επιτροπής της Βόρειας Μακεδονίας, που συστήθηκε από την κυβέρνηση με σκοπό την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της χώρας βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, η έκδοση νέων διαβατηρίων, στα οποία θα αναγράφεται το καινούριο όνομα της χώρας, θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2019. Στο ενδιάμεσο, το υπουργείο Εσωτερικών (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), κατά την έξοδο ή είσοδο στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, θα θέτει, στα υφιστάμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και σε εκείνα που εκδόθηκαν κατά την μεταβατική περίοδο, σφραγίδα με την οποία θα διευκρινίζει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ανήκουν σε πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.