Με τη φωνή της Κάλλας θα «πλημμυρήσει» το μετρό την Κυριακή 21 Ιουνίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα μουσικό ταξίδι για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, παρουσιάζει την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο που θα μεταδοθεί σε όλους τους σταθμούς του μετρό των Γραμμών 2 & 3 αφιερωμένο στην κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.

Το μουσικό αυτό ταξίδι θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, θα διαρκέσει έως τις 15:00 το μεσημέρι και θα έχει «όχημα» τα ηχεία των σταθμών του μετρό.

Μέσω της ενέργειας «Το μετρό πλημμυρίζει με μουσική – Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας», οι επιβάτες των γραμμών 2 & 3 του μετρό θα έχουν την ευκαιρία για πέντε ολόκληρες ώρες να απολαύσουν κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους έργα της εμβληματικής Ελληνίδας καλλιτέχνιδας.

Η ΣΤΑΣΥ θερμά ευχαριστεί την εταιρεία Warner Classics (maria-callas.com), για τη δωρεάν παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Παράλληλα, το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, γιορτάζουν την επανέναρξη της λειτουργίας των μουσείων και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση που φέτος θα μεταδοθεί διαδικτυακά «με ασφάλεια» από το Μουσείο, με τίτλο: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε!

Συμμετέχει το σύγχρονο τρίο εγχόρδων Frog String Trio (βιολί, βιόλα και κοντραμπάσο) που επιλέγει να κινηθεί στα όρια της μουσικής παράδοσης της Ελλάδας και τωνΒαλκανίων, συνδυάζοντας τον κλασικό ήχο με ιδιαίτερες τεχνικές ερμηνείας και ενορχήστρωσης των εναλλακτικών εγχόρδων και με ποικίλα στοιχεία σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.

Η εκδήλωση προσκαλεί το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον με στοιχεία παραδοσιακής μουσικής. Δημιουργώντας μια δυναμική συνέχεια του παλαιού με τον σύγχρονο τρόπο ερμηνείας των τοξωτών εγχόρδων, παρουσιάζει μια εναλλακτική μουσική πρόταση με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση και πειραματισμό.

Την εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στον ιστότοπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη BLOD την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, από νωρίς το πρωί. Η εκδήλωση θα παραμείνει προσβάσιμη στο κοινό.