Με το «δεξί» μπήκε το 2019 για την Turkish Airlines

Με το «δεξί» μπήκε το 2019 για την Turkish Airlines

Δείκτη Πληρότητας 79.5% πέτυχε η αεροπορική εταιρεία στον πρώτο μήνα του έτους.

Η Turkish Airlines, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κίνησης επιβατών και φορτίων για τον Ιανουάριο 2019, πέτυχε δείκτη πληρότητας (LF) 79.5% για το συγκεκριμένο μήνα. Σε συνέχεια της ισχυρής απόδοσης της περσινής χρονιάς, η ανάπτυξη των εσόδων ανά χιλιόμετρο αποτελεί μια σημαντική απόδειξη της διαρκούς αύξησης του ενδιαφέροντος για την Turkish Airlines το 2019.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κίνησης του Ιανουαρίου 2019

  • Ο συνολικός αριθμός επιβατών που μεταφέρθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 ήταν 5.7 εκατομμύρια.
  • Ο Δείκτης Πληρότητας LF για τον Ιανουάριο του 2019 ήταν 79.5%, ενώ ο εγχώριος LF ήταν 87.1% και ο διεθνής δείκτης πληρότητας LF ήταν 78.3%.
  • Οι επιβάτες μεταξύ διεθνών προορισμών (transit passengers) αυξήθηκαν κατά περίπου 5.2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά.
  • Τον Ιανουάριο, το εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο (cargo/ mail) συνέχισε τη διψήφια άνοδο, και αυξήθηκε κατά 14.9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση του όγκου στο εμπορευματικό φοτίο και ταχυδρομείο είναι η Ευρώπη με 21%, η Άπω Ανατολή με 13.7% και η Β. Αμερική με 11% αύξηση.
  • Τον Ιανουάριο, η Άπω Ανατολή παρουσίασε αύξηση του Δείκτη Πληρότητας (LF) κατά 1.4%, ενώ η Β. Αμερική παρουσίασε αύξηση κατά περίπου 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο την περσινή χρονιά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, κ. İlker Aycı, δήλωσε: «Το 2018, πετύχαμε ρεκόρ των αποτελεσμάτων κίνησης για σχεδόν ολόκληρο το χρόνο. Τώρα, όταν εξετάζουμε τα πρώτα μηνιαία αποτελέσματα για το 2019, τα οποία ανακοινώσαμε, η διατήρηση αυτής της πορείας είναι είναι ένα σημαντικό σημάδι της σταθερής απόδοσης που θα παρουσιάσουμε τους επόμενους μήνες του έτους. Όπως λέμε πάντα, το 2019 θα είναι μια τεράστια χρονιά και για την εθνική μας αεροπορία και για τον εθνικό μας αερομεταφορέα. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ως Turkish Airlines ότι έχουμε ξεκινήσει με επιτυχία αυτό το σημαντικό έτος καταγράφοντας μια τόσο σημαντική απόδοση στο Δείκτη Πληρότητας (LF).»