Με το ένα πόδι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Γιαννάκης

«Φουντώνουν» τα σενάρια για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νάσου Ηλιόπουλου, για την δημαρχία της Αθήνας, είχαν ακουστεί «ψίθυροι» για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά ο γάμος τότε δεν είχε καταστεί εφικτός λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του. Οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα εντάθηκαν, οι υποχρεώσεις του ξεπεράστηκαν και πλέον ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι με το ένα πόδι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η απόφαση είναι πλέον ειλημμένη και ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, θα είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Κυβέρνησης στις Ευρωεκλογές.

Ο ίδιος πάντως δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή, ενώ δεν υπάρχει οριστική απάντηση από την πλευρά του.

Το τελευταίο διάστημα ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν βρισκόταν στον στίβο της προπονητικής και απ’ ό,τι φαίνεται έχει αποφασίσει να τον εγκατελείψει αν εκλεγεί ως Ευρωβουλευτής.

Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου 1959 στην Αθήνα, είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής και επίσης έχει γράψει και τον ύμνο του Άρη. Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «ο δράκος» και αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής και μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τους πιο γνωστούς Έλληνες παίκτες.

Ήταν βασικό μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ του 1987, ενώ έχει γράψει Ιστορία και ως προπονητής κατακτώντας το Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006

Τον Ιούνιο 2012 ανέλαβε προπονητής της γαλλικής Λιμόζ, όπου παρέμεινε για μία σαιζόν. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την Εθνική μπάσκετ ανδρών της Κίνας, με συμβόλαιο τριετούς διαρκείας, αλλά αποχώρησε το 2014 από τον πάγκο της. Στις 7 Ιουλίου 2017 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άρη, από τον οποίο αποχώρησε τον Μάρτιο του 2018.