Με το βραβείο του Καρλομάγνου θα τιμηθεί ο Πάπας Φραγκίσκος

REUTERS

Ο Ποντίφικας επιβραβεύεται για «τα εξαιρετικά μηνύματά του υπέρ της ειρήνης και της κατανόησης, της συμπόνιας, της ανοχής και της αλληλεγγύης σε μια εποχή κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με το Διεθνές Βραβείο του Καρλομάγνου θα τιμηθεί ο Πάπας Φραγκίσκος, για το «μήνυμα ελπίδας που στέλνει σε μια εποχή κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανακοινώθηκε σήμερα από την Επιτροπή του Βραβείου και την πόλη του ‘Ααχεν.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Ποντίφικας επιβραβεύεται για «τα εξαιρετικά μηνύματά του υπέρ της ειρήνης και της κατανόησης, της συμπόνιας, της ανοχής και της αλληλεγγύης», ενώ αποτελεί την «φωνή της συνείδησης», η οποία ζητά να τεθεί ο άνθρωπος στο επίκεντρο και υπενθυμίζει ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη για ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη.

Το Βραβείο θα του απονεμηθεί το ερχόμενο έτος στην Ρώμη. Κατά το παρελθόν με αυτό έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων ο Μπιλ Κλίντον, ο Κόνραντ Αντενάουερ και η ‘Αγγελα Μέρκελ, ενώ πέρυσι απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.