Με τον πιο γρήγορο ρυθμό 3ετίας τρέχουν οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη- Ο ΡΜΙ στο 56,9

Με τον πιο γρήγορο ρυθμό 3ετίας τρέχουν οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη- Ο ΡΜΙ στο 56,9
pexels
Ο σύνθετος ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας Markit ανήλθε στις 56,9 μονάδες τον Μάιο, από 53,8 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Είναι το πιο υψηλό από τον Φεβρουάριο του 2018.

Με πιο γρήγορο ρυθμό αναπτύχθηκαν οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη τον Μάιο, καθώς οι οικονομίες συνέχισαν να ανοίγουν μετά τους περιορισμούς της πανδημίας. Ο ρυθμός επέκτασης χτύπησε υψηλό τριών ετών, καθώς οι νέες παραγγελίες έφτασαν σε σημείο που δεν είχαν φτάσει τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας Markit ανήλθε στις 56,9 μονάδες τον Μάιο, από 53,8 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Είναι το πιο υψηλό από τον Φεβρουάριο του 2018. Η αύξηση των νέων παραγγελιών έφτασε στο πιο υψηλό από τον Ιούνιο του 2006.

Ανά τομέα, η παραγωγή στη μεταποίηση αυξήθηκε για 11ο διαδοχικό μήνα, ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών ενισχύθηκε με τον πιο υψηλό ρυθμό από τον Ιούνιο του 2018. Ο ΡΜΙ ανήλθε στις 55,1 μονάδες από 50,5 τον Απρίλιο.

Ανά χώρα, απότομη άνοδο κατέγραψε η Γαλλία, φτάνοντας στο πιο υψηλό από τον Ιούλιο του 2020, ενώ στη Γερμανία οι υπηρεσίες έφτασαν σε υψηλό 10 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε ανάγνωση υψηλότερη από τις 50 μονάδες δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από το όριο αυτό δείχνει συρρίκνωση.