Με τους οικονομικούς στυλοβάτες των Ρεπουμπλικάνων τα βάζει ο Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον των πανίσχυρων αδερφών Koch πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε και σήμερα το αγαπημένο του μέσο, το Twitter, προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση στους αδελφούς Koch. Πρόκειται για δύο πάμπλουτους βιομηχάνους που είναι από τους πιο γενναιόδωρους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι, όμως, δε διστάζουν να επικρίνουν τον πρόεδρο.

Έτσι νωρίς το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε με δύο πυκνογραμμένα tweets εναντίον τους, χαρακτηρίζοντάς τους «οπαδούς της παγκοσμιοποίησης» και λέγοντας πως αποτελούν… «ανέκδοτο»!

«Οι Αδελφοί Koch, οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, που έχουν γίνει ανέκδοτο στους πραγματικούς ρεπουμπλικανικούς κύκλους, είναι αντίθετοι στα ισχυρά σύνορα και στο ισχυρό εμπόριο. Ουδέποτε επεδίωξα την υποστήριξή τους επειδή δεν χρειάζομαι τα χρήματά τους ούτε κακές ιδέες», έγραψε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Το δίκτυό τους είναι πολύ υπερτιμημένο, τους έχω νικήσει σε κάθε ευκαιρία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους δύο αδελφούς, τον Τσαρλς και τον Ντέιβιντ Koch, που έκαναν περιουσία στη βιομηχανική χημεία, ότι θέλουν να προστατεύσουν μόνο τα συμφέροντά τους και να εμποδίσουν τη φορολόγηση των δραστηριοτήτων τους που είναι εγκατεστημένες στο εξωτερικό.

Η επίθεση εναντίον των αδελφών Koch έρχεται την ώρα που το κόμμα υπολογίζει στις πολύ γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις τους για να υποστηρίξει υποψηφίους του σε όλη τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, προσπαθώντας να διατηρήσει πάση θυσία την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Η οργή του ενοίκου του Λευκού Οίκου ενδέχεται να οφείλεται στις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δυσαρέσκεια των αδελφών Koch για την πολιτική του προέδρου κυρίως στο εμπόριο και τη μετανάστευση, αφού είχαν προηγουμένως υποστηρίξει τη μαζική μείωση φόρων που είχε ψηφιστεί στην αρχή της προεδρίας Τραμπ καθώς και τους διορισμούς δικαστών που έχει κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος.