Η απάντηση της Apple στο μπλόκο της πώλησης iPhone στην Κίνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέσω αναβάθμισης λογισμικού προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα που πρόεκυψε ο τεχνολογικός κολοσσός.

Προσπάθεια να λύσει το θέμα της απαγόρευσης πωλήσεων συγκεκριμένων iPhones στην Κίνα κάνει η Apple, κάνοντας update στους χρήστες της περιοχής. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της νομικής μάχης με την Qualcomm για φερόμενη παραβίαση πατέντας.

Πριν από δύο εβδομάδες, δικαστήριο στην Κίνα εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση που απαγορεύει εισαγωγές και πωλήσεις επτά μοντέλων iPhone, από το iPhone 6 του 2015 μέχρι το περσινό iPhone X.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα smartphones είχαν παραβιάσει δύο πατέντες της Qualcomm που σχετίζονται με τη διαχείριση φωτογραφιών και εφαρμογών στην οθόνη αφής.

Την Παρασκευή η Apple τόνισε ότι το update στο λειτουργικό θα δώσει λύση. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δώσουμε ένα update στο λογισμικό των iPhones, αντιμετωπίζοντας το θέμα με τις δύο πατέντες της περίπτωσης».

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μεγάλη νίκη για τη Qualcomm, η οποία επιμένει ότι δεν έχει σημασία το λειτουργικό που χρησιμοποιείται.

Σχετικά άρθρα