Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2021
Αυτοκίνητα κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης, την τελευταία ημέρα πριν το 2ο καθολικό lockdown ολόκληρης της χώρας, Αθήνα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. Αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων αλλά και εμπορική κίνηση στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, παρατηρήθηκε μια μέρα πριν το καθολικό κλείσιμο ολόκληρης της χώρας, ως μέσο προφύλαξης ενάντιο στο 2ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναλυτικές οδηγίες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 (και όχι 26 που είχε οριστεί αρχικά) παίρνουν παράταση τα τέλη κυκλοφορίας 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πώς πληρώνετε αν έχετε κωδικούς στο TAXISNET και τι κάνετε αν δεν έχετε.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ορίστηκε η εν λόγω παράταση. Συγκεκριμένα, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2021, που λήγει την 31-12-2020, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας:

Το φετινό ειδοποιητήριο, που είναι διαθέσιμο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλoφορίας , ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

Τέλη κυκλοφορίας: Αν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες —> οχήματα —> τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή

Επιχειρήσεις —> φορολογικές υπηρεσίες —> οχήματα —> τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

Αν δεν έχετε κωδικούς  στο myTAXISNET:

Πολίτες —> οχήματα —> τέλη κυκλoφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Επιχειρήσεις —> φορολογικές υπηρεσίες —> οχήματα —> τέλη κυκλoφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.