Μέχρι το τέλος του 2021 προς διαπραγμάτευση ETF συνδεδεμένο με το Bitcoin

Μέχρι το τέλος του 2021 προς διαπραγμάτευση ETF συνδεδεμένο με το Bitcoin
pexels

Έως το τέλος Οκτωβρίου 2021 θα έχει δώσει το πράσινο φως για τo νέο, πολυαναμενόμενο Bitcoin ETF η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, ο Eric Balchunas μοιράστηκε στο Twitter τις σκέψεις του σχετικά με την πρόσφατη ανασκόπηση των αιτήσεων για την έναρξη του ETF – ένα σημάδι που προιωνίζεται την έγκριση των μελλοντικών συμβολαίων ETF για το BTC.

Ο Balchunas έγραψε ότι, μόλις το ETF λάβει έγκριση από τη SEC, θα ξεκινήσει να τυγχάνει διαπραγμάτευσης εντός 75 ημερών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πιο πιθανός υποψήφιος για έγκριση και έναρξη είναι το ETF από το ProShares.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα, δύο αμερικανικές εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, η VanEck και η ProShares, απέσυραν αιτήσεις για τη δρομολόγηση ETFs για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ether που υποβλήθηκαν στην SEC.

Στη συνέχεια, ο Balchunas σημείωσε ότι ο λόγος για την απροσδόκητη απόσυρση των αιτήσεων ήταν οι ενέργειες της ρυθμιστικής αρχής.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, άφησε να εννοηθεί πρόσφατα ότι η έγκριση του ETF για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin είναι πολύ πιο πιθανή από την έγκριση ενός άμεσου κεφαλαίου με συναλλαγές για bitcoin.

Από τότε, αρκετές εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για να ξεκινήσουν τέτοια κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy Digital και Valkyrie.