Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσέφερε μπόνους μετρητών σε 1 εκατ. εργαζόμενους

Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσέφερε μπόνους μετρητών σε 1 εκατ. εργαζόμενους

Σχεδόν το 99% των καταστημάτων της Walmart παρείχε 200 εκατ. δολάρια σε μπόνους στους υπαλήλλους του.

Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της Walmart στα καταστήματα των ΗΠΑ έλαβαν τριμηνιαίο μπόνους για την επίτευξη των στόχων της εταιρείας, που αφορούν τις πωλήσεις, τα κέρδη και την εξυπηρέτηση πελατών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Kory Lundberg.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρωμές αυτές είναι ένα μέρος του 2,7 δισ. δολαρίων «πλάνο κινήτρου» που αποφάσισε να υλοποιήσει η αλυσίδα σούπερμαρκετ το περασμένο έτος, όταν επίσης προχώρησε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα εννέα δολάρια την ώρα.

«Το επιχειρηματικό σχέδιο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί», σημείωσε ο Lundberg, προσθέτοντας ότι «οι πελάτες έχουν ήδη παρατηρήσει τη διαφορά, όταν έρχονται να ψωνίσουν στα καταστήματα».

Συνολικά, η Walmart χορήγησε περίπου 200 εκατ. δολάρια σε μπόνους, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε 932,000 εργαζόμενούς της, ενώ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή λίγο καιρό αφότου προχώρησε στις 7.000 απολύσεις υπαλλήλων της.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των υπαλλήλων της Walmart που έλαβε μπόνους αυξήθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ το τελευταίο τρίμηνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% και τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 12%.

«Πριν δυο χρόνια, μόνο το 76% των καταστημάτων παρείχε μπόνους στους υπαλλήλους για την επίτευξη των στόχων, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 99%», δήλωσε ο Lundberg.