Μεγάλη δικαστική νίκη της Google στη Γαλλία σβήνει πρόστιμο 1,1 δισ. ευρώ

Μεγάλη δικαστική νίκη της Google στη Γαλλία σβήνει πρόστιμο 1,1 δισ. ευρώ
epa05326958 A sign reading 'I'm feeling lucky' is displayed on the facade of the Google headquarters in Paris, France, 24 May 2016. According to reports, French police and prosecutors have raided the Google offices in Paris as part of an investigation into a alleged 1.6 billion euro tax fraud. EPA/JEREMY LEMPIN

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η τεχνολογική εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει για φόρους που ζητούσαν οι γαλλικές αρχές.

Η Google κατάφερε την Τετάρτη να πετύχει μια εξαιρετικά σημαντική δικαστική νίκη εναντίον των γαλλικών αρχών. Η Γαλλία ζητούσε από την αμερικανική εταιρεία να πληρώσει πρόστιμο 1,1 δισ. ευρώ ως μη καταβληθέντες αναδρομικούς φόρους.

Το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού αποφάσισε ότι η Google Ireland Limited δεν εμπλεκόταν σε εταιρικές υποθέσεις φορολόγησης για την περίοδο 2005-2010, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις των φορολογικών αρχών.

Την απόφαση που ευνοεί την Google, τώρα πλέον μέρος της Alphabet, ακολούθησε η ετυμηγορία του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο έκρινε ότι η Google δεν είχε κάποια «μόνιμη εγκατάσταση» ή επαρκή φορολογική παρουσία για να δικαιολογηθεί το πρόστιμο.