Μεγάλη επένδυση 14 εκατ. ευρώ της Grivalia στον Πειραιά

Μεγάλη επένδυση 14 εκατ. ευρώ της Grivalia στον Πειραιά

Στα «χέρια» της εταιρείας το 50% της Piraeus Port Plaza.

Στα χέρια της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ πέρασε το 50% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας «PIRAEUS PORT PLAZA 1 Α.Ε.» έναντι τιμήματος 1,625 εκατ. ευρώ. Η Εταιρεία έχει στην κατοχή της ένα μοναδικό ακίνητο το οποίο θα ανακατασκευαστεί και θα παραδοθεί προς χρήση στα μέσα του 2017. Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του λιμένα Πειραιά, καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο και αποτελεί τμήμα των παλαιών εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος».

Το ακίνητο το οποίο διαθέτει εξαιρετική προσβασιμότητα, αναβαθμίζεται και μετατρέπεται από αποθηκευτικό χώρο σε επαγγελματικό κτίριο εμπορικών χρήσεων σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου δόμησης διασφαλίζοντας τη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική επίδοσή του.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα διαθέτει επιφάνεια ανωδομής περίπου 10.500τ.μ. και υπόγειους βοηθητικούς χώρους και θέσεις στάθμευσης επιφάνειας 4.600 τ.μ. περίπου. Μετά το πέρας της ανακατασκευής του, το ακίνητο θα εκμισθωθεί σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς, ενώ η Grivalia έχει προσυμφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 50% της Εταιρείας.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Grivalia με την μορφή της κοινής εταιρείας (joint venture). Η συγκεκριμένη επένδυση η οποία αναμένεται να είναι της τάξης των 14 εκατ. ευρώ περίπου, θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπλαση και ποιοτική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο έλξης παρόμοιων επενδύσεων.

Στόχος της Grivalia είναι το συγκεκριμένο έργο να δημιουργήσει σημαντική υπεραξία τόσο για τους μετόχους της όσο και για την τοπική κοινωνία του Πειραιά και να συμβάλλει στη γενικότερη ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.