Μεγάλη επένδυση στην TileDB από την αμερικάνικη Verizon Ventures

Μεγάλη επένδυση στην TileDB από την αμερικάνικη Verizon Ventures

Η ελληνική TileDB, ανακοίνωσε ότι η Verizon Ventures επένδυσε στην πρωτοποριακή εταιρεία data. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των προηγμένων χαρακτηριστικών της βάσης δεδομένων TileDB και για την κλιμάκωση των λειτουργιών go-to-market. Το ποσό δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από καμία από τις δύο πλευρές.

Ο Founder και CEO της TileDB, Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν μέλος της λίστας 40 under 40 του Fortune Greece το 2021, δήλωσε σχετικά για τη νέα συνεργασία: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με την Kristina Serafim και όλη την ομάδα της Verizon Ventures! Πριν από αρκετά χρόνια ξεκινήσαμε ένα τολμηρό όραμα για την οικοδόμηση του αδύνατου: ένα καθολικό σύστημα διαχείρισης δεδομένων. Μια τέτοια λύση έρχεται για να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζουμε για την κατασκευή αποδοτικών και οικονομικών υποδομών δεδομένων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ομάδα του TileDB που είναι υπεύθυνη για αυτό το εξαιρετικό προϊόν και τη δυναμική του!»

Η TileDB προσφέρει μια βάση δεδομένων για την αποθήκευση οποιουδήποτε τύπου δεδομένων σε οποιοδήποτε backend (στο cloud ή on-prem) και την ανάλυσή τους με οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού. Το TileDB αποτελείται από το TileDB Embedded, μια μηχανή αποθήκευσης ανοιχτού κώδικα για συστοιχίες, και το TileDB Cloud. Με την εντελώς serverless υποδομή της, η TileDB παρέχει έλεγχο πρόσβασης και επιτρέπει κατανεμημένο υπολογισμό σε παγκόσμια κλίμακα. Η TileDB, Inc. ξεκίνησε από το MIT και τα Intel Labs τον Μάιο του 2017 και υποστηρίζεται από τις Two Bear Capital, Nexus Venture Partners, Uncorrelated Ventures, Intel Capital και Big Pi. Η πρωτογενής ιδέα, βέβαια, καθώς και οι ιδρυτές  της TileDB προέρχονται από την Ελλάδα.

Εδρεύει στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, διαθέτει ομάδα μηχανικών στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαχείρισης δεδομένων (Big Data), αναπτύσσοντας ένα λογισμικό που μπορεί να διαχειριστεί άκρως περίπλοκα δεδομένα.