Μεγάλη έρευνα: Πού επιλέγουν να φάνε οι Έλληνες;

Μεγάλη έρευνα: Πού επιλέγουν να φάνε οι Έλληνες;

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται τα στοιχεία των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων από το e-table. 

Το φαγητό είναι συνυφασμένο με την παράδοση των Ελλήνων. Τα τραπέζια ήταν ανέκαθεν ο τόπος συνάντησης και συγκέντρωσης της οικογένειας και  των φίλων, γι’ αυτό ακόμα και σήμερα το άκουσμα του «κυριακάτικου τραπεζιού» βγάζει μια γλυκιά ανάμνηση.

Παρόλο που η κρίση των τελευταίων ετών είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση στις καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών της χώρας, υπάρχει πάντα ένα εναλλακτικό σχέδιο για να μπορούν να τρώνε έξω, ακόμα κι όχι με την ίδια συχνότητα.

Το e-table.gr, η καινοτόμα υπηρεσία για online κρατήσεις σε εστιατόρια, έχει διαγράψει 2 έτη επιτυχημένης πορείας στον χώρο της εστίασης.

Με περισσότερα από 1800 εστιατόρια σε 24 πόλεις στην Ελλάδα και πάνω από 230.000 diners, έχει συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες των Ελλήνων για το φαγητό σε εστιατόρια.

Οι πληροφορίες αυτές αποτυπώνονται σε ένα πλούσιο Infographic που απαντά σε ερωτήματα όπως:

  • Πού επιλέγουν να φάνε οι Έλληνες;
  • Ποια στυλ εστιατορίων προτιμούν και ποιες είναι οι δημοφιλέστερες κουζίνες;
  • Πόσα χρήματα ξοδεύουν για το φαγητό τους;
  • Περισσότερες κρατήσεις κάνουν οι άντρες ή οι γυναίκες και ποιες ηλικίες βγαίνουν περισσότερο για φαγητό;

Ενδιαφέρον εύρημα, ανάμεσα στα άλλα, είναι ότι οι Έλληνες προτιμούν περισσότερο να βγαίνουν με παρέα για ελληνική κουζίνα σε μεζεδοπωλεία, επιλέγοντας το εστιατόριο κυρίως με βάση την κουζίνα.

Δείτε αναλυτικά τις συνήθειες των Ελλήνων: