Μεγάλη φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας- Προληπτική εκκένωση οικισμού

Μεγάλη φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας- Προληπτική εκκένωση οικισμού
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Δροσιά Αχαΐας, κινητοποιώντας κατοίκους, αλλά και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πριν από λίγο, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, έγινε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από τον οικισμό Δροσιά στον Δήμο Ερυμάνθου, ώστε να μην κινδυνεύσουν από τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι η φωτιά φέρεται να καίει δασική έκταση κοντά στον οικισμό της Δροσιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, 5 αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev B-200.

Η πρόκληση της κατάσβεσης της εν λόγω εστίας φωτιάς φαίνεται πως είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς προ ολίγου έγινε επίσης γνωστό ότι ένας εκ των πυροσβεστών που συμμετέχει στις ομάδες πυρόσβεσης στο μεγάλο πύρινο μέτωπο αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Λίγο αργότερα, στην περιοχή κατέφθασε ασθενοφόρο, το οποίο έσπευσε για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στον πυροσβέστη.