Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί
Φωτιά καίει δέντρα και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023. Μάχη για να μη μπεί η φωτιά στα χωριά Γεννάδι και Βάτι δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές, στη νότια Ρόδο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα. Πριν από λίγο με εντολή από το 112 αποφασίστηκε η εκκένωση και των δύο χωριών. Μάχη συνεχίζει να δίνεται και στο Ασκληπειό όπου έχουν καεί σπίτια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του Δήμου Πύργου. Μήνυμα του 112 για εκκενώσεις τεσσάρων οικισμών. Πού αλλού υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του Δήμου Πύργου, την ώρα που ανά τη χώρα υπάρχουν κι άλλες εστίες φωτιάς που έχουν σημάνει συναγερμό.

Στις 14:18 εστάλη μήνυμα από το 112 για την Παλαιοβαρβάσαινα και τις περιοχές Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σε Μεσσηνία και Γράμμο ενεργά μέτωπα
Την ίδια στιγμή, μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί και έξι εναέρια μέσα.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στις 21.40, σε δύσβατο δασικό σημείο στην περιοχή Τριλόφου στο Γράμμο, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα με 16 άνδρες, ενώ από το πρωί συμμετέχει με ρίψεις νερού από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από τη φωτιά δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές ή κατοικίες, ωστόσο η δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δυσχεραίνει το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Πηγή: news247.gr