Μεγάλοι οίκοι μόδας γιορτάζουν τη «Χρονιά του Χοίρου»

Μεγάλοι οίκοι μόδας γιορτάζουν τη «Χρονιά του Χοίρου»

Πολλοί οίκοι ειδών πολυτελείας παρουσίασαν σειρές περιορισμένων κομματιών των εμπορευμάτων τους, στα οποία φιγουράρει το γουρουνάκι.

Την Τρίτη, ο κινεζικός πολιτισμός γιόρτασε την καινούργια χρονιά. Το Έτος του Χοίρου. Στην κινεζική κουλτούρα, τα γουρούνια είναι σύμβολο του πλούτου, οι μουσούδες τους και τα αυτιά τους σημαίνουν «επιτυχία» και «ευημερία».

Ο χοίρος δεν είναι το πλέον αγαπητό από τα 12 ζώα του κινεζικού ζωδιακού κύκλου, αλλά πολλοί οίκοι ειδών πολυτελείας, από ελβετικές ωρολογοποιίες, ιταλικούς οίκους μόδας μέχρι μάρκες οινοπνευματωδών, άδραξαν την ευκαιρία και παρουσίασαν σειρές περιορισμένων κομματιών των εμπορευμάτων τους, στα οποία φιγουράρει το γουρουνάκι.

Η Vacheron Constantin, η ελβετική εταιρεία που κατασκευάζει ρολόγια χειρός και τοίχου πολυτελείας, παρουσιάζει μια σειρά περιορισμένων κομματιών σε πλατίνα, με ανάγλυφο τον χοίρο (η λεπτομέρεια του ανάγλυφου είναι εντυπωσιακή).

 

Η Piaget δεν θέλησε να μείνει πίσω, και εμφάνισε το ρολόι χειρός «Altiplano», σε συνεργασία με την καλλιτέχνη που δουλεύει σμάλτο, Ανιτά Πορσέ: στο καντράν του εξαιρετικά λεπτού ρολογιού φιγουράρει ένα χαμογελαστό γουρουνάκι. Μόνον 38 κομμάτια, με μαύρο λουράκι από δέρμα κροκοδείλου.

Το ουίσκι Johnnie Walker Blue Label γιορτάζει με περιορισμένη σειρά φιαλών που σχεδίασε η Αγγλίδα εικονογράφος Κρίσι Λάου, εμπνεόμενη από την κινεζική εικαστική κληρονομία.

Ο οίκος Gucci εμφανίζει σειρά από πορτοφόλια με τα Τρία Γουρουνάκια του Ντίσνεϊ, επάνω. Και την «Καρφίτσα του Ιπτάμενου Χοίρου» (από ρητίνη, που κάνει εφέ «φίλντισι»).

Γούρια για γυναικεία τσάντα ή κλειδοθήκες και από τον ιταλικό οίκο ειδών πολυτελείας Bottega Veneta και από τον γαλλικό οίκο Louis Vuitton: «Bottega Veneta pig charm» από τον πρώτο, «LV pig key holder» από τον δεύτερο. Ο δεύτερος δεν αρκέστηκε στην κλειδοθήκη του, και παρουσίασε και ένα κολιέ, το «Vuittonite Pig Necklace»: ένα γουρουνάκι από ροζ στρας κάθεται περήφανα πάνω σε μια μινιατούρα καπελιέρας του LV (το μονόγραμμα, χαραγμένο, η αλυσίδα προσαρμόζεται σε τρεις διαφορετικές θέσεις).

Κολεξιόν capsule για τη γυναίκα από τον οίκο Tod: σε κόκκινο, ροζ, ασημί και λευκό, ένα μείγμα από τσάντες, αξεσουάρ, μικρά δερμάτινα είδη και γούρια σε σχήμα γουρουνιού.

Περίτεχνα σχεδιασμένη και απίστευτα φιλοτεχνημένη η πουδριέρα «Year of the Pig» από την Estée Lauder (στολισμένη με ροζ πέτρες).

Τα σταμπωτά καρτούν των Dolce & Gabbana γιορτάζουν, τέλος, το κινεζικό Νέο Έτος με το μήνυμα «Power Pig».