Μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα σε Amazon και ακτιβιστές εργαζομένους για την κλιματική αλλαγή

Μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα σε Amazon και ακτιβιστές εργαζομένους για την κλιματική αλλαγή
Τη στιγμή που μέλη της ένωσης εργαζομένων Amazon Workers for Climate Justice, έλαβαν προειδοποίηση ότι θα απολυθούν αν συνεχίσουν να αναφέρονται στο ρόλο της εταιρείας στα θέματα κλιματικής αλλαγής.

της Alyssa Newcomb

Μια ομάδα εργαζομένων της Amazon είπε την περασμένη εβδομάδα ότι… ανακρίθηκαν από το τμήμα ανθρωπίνων πόρων και νομικούς συμβούλους της εταιρείας επειδή πέρυσι αναφέρθηκαν δημοσίως στον ρόλο της εταιρείας στην κλιματική κρίση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Amazon Workers for Climate Justice (Εργαζόμενοι της Amazon για την Κλιματική Δικαιοσύνη), μιας ένωσης εργαζομένων που ζητούν από την Amazon να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, κάποια μέλη της έλαβαν έγγραφη προειδοποίηση ότι θα απολυθούν εάν συνεχίσουν να προβαίνουν σε τέτοιες δημόσιες αναφορές.

Η Emily Cunningham, σχεδιάστρια εμπειριών χρήστη στην Amazon, είπε στο Fortune ότι έλαβε πρόσφατα μια προειδοποίηση από το τμήμα ανθρωπίνων πόρων, που έλεγε ότι είχε παραβιάσει την πολιτική της εταιρείας επειδή δεν εξασφάλισε έγκριση για να αναφέρει στον τύπο ή στα κοινωνικά μέσα πληροφορίες τις οποίες η ίδια λέει ότι είναι διαθέσιμες στον καθένα.

«Είναι σίγουρο ότι με φόβισε αρκετά αυτή η πρόσκληση για συζήτηση από το τμήμα ανθρωπίνων πόρων» επισημαίνει η Cunningham. «Αλλά την ίδια στιγμή μου δημιουργήθηκε ένα αίσθημα βαθιάς λύπης και θυμού, δεδομένης της σοβαρότητας της κλιματικής κρίσης, και του γεγονότος ότι πλήττει και σκοτώνει δυσανάλογα πολλούς ιθαγενείς, έγχρωμους, γυναίκες, παιδιά, και άλλους ευπαθείς πληθυσμούς».

Η Cunningham δεν είναι μόνη της στην Amazon. «Αυτή η πολιτική στόχο έχει να καταπνίξει κάθε συζήτηση αναφορικά με πληροφορίες που είναι δημοσίως διαθέσιμες» ανέφερε στην ανακοίνωση της Amazon Workers for Climate Justice η μηχανικός λογισμικού Victoria Liang.

Η πίεση που ασκούν οι εργαζόμενοι στην Amazon ώστε αυτή να βάλει ένα τέλος στις συμβάσεις της με εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, να πάψει να χρηματοδοτεί πολιτικούς που αρνούνται την κλιματική αλλαγή, και να ελαττώσει τη ρύπανση που παράγουν οι αποθήκες της, εγείρει ένα φλέγον ερώτημα: τι είδους δημόσιος λόγος των εργαζομένων μπορεί να γίνει αποδεκτός από την εταιρεία;

Αναμφίβολα, το ερώτημα αυτό είναι ακόμα πιο πιεστικό σε μια εποχή όπου όλοι παρακολουθούν τα κοινωνικά μέσα και μπορούν να παρέμβουν σε αυτά, και ο ακτιβισμός των εργαζομένων συνεχίζει να δυναμώνει ολοένα και περισσότερο.