Μεγάλη ζήτηση για το ελληνικό ομόλογο – Πάνω από 17,5 δισ. ευρώ οι προσφορές

Μεγάλη ζήτηση για το ελληνικό ομόλογο – Πάνω από 17,5 δισ. ευρώ οι προσφορές
Στόχος του ΟΔΔΗΧ είναι να αντλήσει το ποσό της τάξης των 2 έως 2,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσει υψηλή και δη ποιοτική ζήτηση, με χαμηλό κόστος.

Σημαντική επιτυχία φαίνεται να σημειώνει η νέα έξοδος στις αγορές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ζήτηση για το ελληνικό 15ετες ομόλογο, με λήξη τον Φεβρουάριο του 2035, υπερβαίνει κάθε προσδοκία.

Οι προσφορές των επενδυτών έχουν ήδη φτάσει τα 17,5 δισ. ευρώ. Άκρως ικανοποιητική και η τιμολόγηση, με το κόστος δανεισμού να διαμορφώνεται κοντά στο 2% (mid- swaps +165 μονάδες βάσης).

Στόχος του ΟΔΔΗΧ είναι να αντλήσει το ποσό της τάξης των 2 έως 2,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσει υψηλή και δη ποιοτική ζήτηση, με χαμηλό κόστος. Με το επιτόκιο στο 2% θα «κλειδώσει» η αναχρηματοδότηση ενός ακόμη τμήματος του ελληνικού χρέους με επιτόκιο σαφώς χαμηλότερο συγκριτικά με αυτό που είχε προβλεφθεί κατά τη σύνταξη της προηγούμενης έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τον Ιούνιο του 2018.

Οι περσινές εκδόσεις είχαν χαρακτηριστεί από υψηλή ζήτηση- χάρη και στο άκρως ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον- και με τη σύνθεση των αγοραστών να είναι ποιοτική. Η συμμετοχή των hedge funds ήταν περιορισμένη. Φαίνεται πως και αυτό θα επιτευχθεί και πάλι. Το διεθνές περιβάλλον είναι άκρως ευνοϊκό, αφού έχουμε μαζική στροφή των επενδυτών στο κρατικό χρέος.