Μεγάλο «αγκάθι» του τουρισμού στην Αθήνα η εποχικότητα

Μεγάλο «αγκάθι» του τουρισμού στην Αθήνα η εποχικότητα

Κάτω από 30% η πληρότητα των αθηναϊκών ξενοδοχείων την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου.

«Πληγή» για τον τουρισμό της Αθήνας εξακολουθεί να είναι η εποχικότητα του προορισμού, παρά τα θετικά σημάδια που παρατηρούνται στις πληρότητες των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας τη φετινή τουριστική περίοδο, τόνισε ο Αναστάσιος Χωμενίδης διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Λαμψα ΑΕ (Ξενοδοχείο Μ. Βρεταννία), με αφορμή ενημέρωση για τη λειτουργία του ξενοδοχείου King George, που από το καλοκαίρι λειτουργεί υπό τη «σκέπη» τού ιστορικού ξενοδοχείου.

Ο κ. Χωμενίδης μίλησε για την ανάγκη της αντιστροφής αυτής της κατάστασης, την επιμήκυνση δηλαδή της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να είναι βιώσιμες οι τουριστικές μονάδες της πρωτεύουσας. Μπορεί, όπως είπε, το καλοκαίρι τα «καλά» ξενοδοχεία να κινήθηκαν με πληρότητες άνω του 50% (51% πληρότητα το Μ. Βρεταννία), ωστόσο την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου οι πληρότητες πέφτουν κάτω από 30%, γεγονός που συμπιέζει τη ρευστότητα των ξενοδοχειακών μονάδων. «Με την παρούσα κατάσταση είναι πολύ δύσκολο η Αθήνα να επιστρέψει στα επίπεδα του 2007-2008)», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: Υπογραφή τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ

Ακόμα και για τον όμιλο Λάμψα θα είναι ένα στοίχημα η πορεία του King George και του Μ. Βρεταννία τη συγκεκριμένη περίοδο, ποντάροντας πολλά στο αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από Ρωσία, Μέση Ανατολή, αλλά και από τη διοργάνωση συνεδρίων. Μεταξύ άλλων για την καθιέρωση της Αθήνας σε προορισμό City Break (ολιγοήμερες αποδράσεις) ο κ. Χωμενίδης έκανε λόγο για καθιέρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, βελτίωση υποδομών και πρωτοβουλίες που δίνουν προστιθέμενη αξία σε έναν προορισμό.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του King George τονίστηκε ότι κινείται με πληρότητες πάνω από 50%, ενώ με την έναρξη της λειτουργίας του προστέθηκαν 60 νέες θέσεις εργασίας.