Μεγάλο deal στα σκαριά για την οικογένεια Λάτση;

Μεγάλο deal στα σκαριά για την οικογένεια Λάτση;

Η τράπεζα EFG International του Σπύρου Λάτση ανακοίνωσε ότι συζητά την εξαγορά της ελβετικής τράπεζας BSI από τον βραζιλιάνικο όμιλο BTG Pactual.

H τράπεζα EFG International, ιδιοκτησίας του Σπύρου Λάτση και της οικογένειάς του, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον βραζιλιάνικο όμιλο BTG Pactual για την εξαγορά της ελβετικής τράπεζάς του BSI. Η EFG, που είναι ελβετική τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη, σημειώνει ότι προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης μετά από δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη BTG Pactual και ότι επίκειται η λήψη σχετικής απόφασης. «Δεν υπάρχει καμία απόφαση», ανέφερε.

Μία συμφωνία για την εξαγορά της BSI, θα διπλασίαζε τα στοιχεία ενεργητικού που διαχειρίζεται η EFG, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

H βραζιλιάνικη τράπεζα πουλούσε στοιχεία του ενεργητικού της για να συγκεντρώσει χρήματα, μετά τη σύλληψη τον Νοέμβριο του 2015 του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου της, Andre Esteves, στο πλαίσιο ενός ευρύτατου σκανδάλου επιχειρηματικής διαφθοράς που έστειλε τα ομόλογα και τις μετοχές της στα τάρταρα. Οι μετοχές της ανακάμπτουν 12% εφέτος, αφού έχασαν σχεδόν το 50% της αξίας τους το 2015.

Η EFG επέβλεπε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου κεφάλαια, ύψους 80 δισ. ελβετικών φράγκων, πελατών τραπεζών της στην Ευρώπη, την Ασία και την Καραϊβική, ενώ η BSI διαχειριζόταν κεφάλαια ύψους περίπου 82 δισ. ελβετικών φράγκων. Με τη συμφωνία, που βρίσκεται υπό συζήτηση, η BTG θα διατηρήσει ένα ποσοστό 20 έως 30% στο κεφάλαιο της νέας τράπεζας που θα προκύψει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρόιτερς που επικαλείται μη κατονομαζόμενη πηγή. Η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει το Reuters.