Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ στο συνέδριο της Citi

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ στο συνέδριο της Citi

Το πρόγραμμα μετασχηματισμού του ΟΤΕ παρουσιάζουν σε θεσμικούς επενδυτές στελέχη του ομίλου.

Ο Διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων & Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ευρίκος Σαρσέντης και ο Υπεύθυνος Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης Ομίλου ΟΤΕ, κ. Κωνσταντίνος Μασέλης, βρίσκονται στο Λονδίνου, στο πλαίσιο του European & Emerging Markets Telecoms Conference που διοργανώνει η Citi από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου. Ένα συνέδριο στο οποίο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα μετασχηματισμού του ομίλου ΟΤΕ ενώπιον θεσμικών επενδυτών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τα στελέχη του ΟΤΕ έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη από τα κορυφαία διεθνή funds και να αναλύσουν το επιτυχημένο χρηματοοικονομικό πλάνο του Ομίλου, που, εν μέσω κρίσης, διασφάλισε τη βιωσιμότητά του Ομίλου ΟΤΕ και επέτρεψε την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων που ισχυροποιούν περαιτέρω τη θέση του στην ελληνική αγορά.

Η συνολική αναδιάρθρωση και μείωση του καθαρού δανεισμού του ΟΤΕ έχει διασφαλίσει τη σταθερότητά του. Παρά την κρίση, ο Όμιλος εξυπηρετεί με συνέπεια το δανεισμό του και αυξάνει τις επιδόσεις του σταθεροποιώντας τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία, ανακάμπτοντας στην κινητή, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος, διατηρώντας το περιθώριο EBITDA και δημιουργώντας ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα. Η θετική αυτή εικόνα επέτρεψε στη διοίκηση του Ομίλου να προτείνει τη διανομή μερίσματος, έπειτα από τέσσερα χρόνια.