Μέγκαν – Χάρι: Tο νέο φιλανθρωπικό τους ίδρυμα με «ελληνικό» όνομα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ιδρύουν φιλανθρωπικό ίδρυμα το όνομα του οποίου έχει ελληνικές ρίζες.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν το νέο τους βήμα, ένα νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα με το όνομα «Archewell».

Το νέο αυτό ίδρυμα θα αντικαταστήσει το «Sussex Royal» που είχαν μέχρι σήμερα, ενώ σκοπεύουν να συμπεριλάβουν το φιλανθρωπικό τους ίδρυμα καθώς και μια ιστοσελίδα στο πλαίσιο της νέας τους επιχειρηματικής δράσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, το όνομα του ιδρύματος προέρχεται από ελληνική λέξη arche (αρχή) και πως ήταν η έμπνευση πίσω από το όνομα του γιου τους Άρτσι Μαουντμπάτεν Γουίνδσορ.

«Πριν από το SussexRoyal, ήρθε η ιδέα του arche –η ελληνική λέξη που σημαίνει πηγή δράσης.

Συνδέσαμε αυτή την ιδέα με την φιλανθρωπική οργάνωση που ελπίζουμε να χτίσουμε μια μέρα και έγινε η έμπνευση για το όνομα του γιου μας.

Να κάνεις κάτι που να έχει νόημα, να κάνεις κάτι που να έχει σημασία. Το Archewell είναι ένα όνομα που συνδυάζει μια αρχαία λέξη για την δύναμη και την δράση και μια άλλη που θυμίζει τους βαθιούς πόρους που όλοι πρέπει να αντλήσουμε.

Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το Archewell όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Η βρετανική Telegraph είχε αναφέρει προηγουμένως πως τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με το νέο εμπορικό σήμα, έχουν κατατεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα και πως το ζευγάρι σκέφτεται να δημιουργήσει τις δικές του φιλανθρωπικές και εθελοντικές υπηρεσίες.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης, μια ιστοσελίδα και «υλικά εκπαίδευσης και κατάρτισης« μέσω ταινιών, podcasts και βιβλίων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σε απάντησή τους στην Telegraph, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσαν ότι, επί του παρόντος, εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην πανδημία του κορωνοϊού, αλλά νιώθουν «υποχρεωμένοι» να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες την νέας τους επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Λος Άντζελες, όπου η πρώην ηθοποιός ήδη έχει με κάποιον τρόπο επιστρέψει στην καριέρα της, συμμετέχοντας με τη φωνή της στο ντοκιμαντές της Δισνευ, «Elephant».