Μεϊμαράκης: Δεν είναι δεδομένη η στάση της ΝΔ

Μεϊμαράκης: Δεν είναι δεδομένη η στάση της ΝΔ

«Έγιναν εκλογές για να έχουμε ξανά την ίδια κυβέρνηση;», ρώτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους.

Προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ και ενώ είχαν υπάρξει τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε: “Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη, την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Τον συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει, να έρθει στη Bουλή και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε: “Ένα, ένα. Καταρχήν να σας πω ότι το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και τώρα νόμιζαν ότι θα μας τελειώσουν. Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει. Είναι ένα κόμμα που αποδεικνύει ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το μέλλον του τόπου και έτσι παραμένει. Έχει τις διαδικασίες τις δημοκρατικές και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους. Αυτό που προέχει είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε.

Ερωτηθείς για το αν θα μετάσχει σε συνεννόηση για το σχηματισμό κυβέρνησης απάντησε: “Έχετε καμία τέτοια πληροφορία γιατί εγώ δεν έχω”.

Όσο για το αν περίμενε τέτοιο αποτέλεσμα απάντησε: “Όταν ξεκινήσαμε πριν πέντε βδομάδες, το αποτέλεσμα πιστεύαμε ότι θα ήταν ακόμα χειρότερο για αυτό, όπως θυμάστε, δημοσίως είχα πει ότι δεν χρειαζόντουσαν να γίνουν εκλογές και να μπει σε ταλαιπωρία η χώρα. Φαίνεται ότι σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη. Φαίνεται ότι τις τελευταίες τέσσερις- πέντε βδομάδες η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε και ανέβασε πάρα πολύ το ποσοστό της από ό,τι καταγραφόταν δημοσκοπικά. Και σε αυτό θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους ανώνυμους νεοδημοκράτες που με θέρμη, με πίστη, με αυταπάρνηση έδωσαν αυτή τη μάχη και ανέβασαν το βαθμό αυτοπεποίθησης και έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση για το μέλλον.