Μεϊμαράκης: Οι εκλογές γίνονται για να δραπετεύσει ο Τσίπρας

Μεϊμαράκης: Οι εκλογές γίνονται για να δραπετεύσει ο Τσίπρας
ÂÏÕËÇ - ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÌÅ ÈÅÌÁ ÔÇÍ ÐÑÏÔÁÓÇ ÂÏÕËÅÕÔÙÍ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ÃÉÁ ÔÇÍ ÓÕÓÔÁÓÇ ÐÑÏÁÍÁÊÑÉÔÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÁÍÁÖÏÑÉÊÁ ÌÅ ÔÇÍ ÕÐÏÈÅÓÇ ÔÙÍ ÕÐÏÂÑÕ×ÉÙÍ ÅÐÉ ÈÇÔÅÉÁÓ ÔÏÕ ÁÊÇ ÔÓÏ×ÁÔÆÏÐÏÕËÏÕ (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

«Τα προβλήματα λύνονται με κυβερνήσεις συνεργασίας».

Συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στο πλαίσιο αυτής, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές σημειώνοντας: «Oι εκλογές γίνονται μόνο και μόνο για να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, μετά τη διαλυτική κατάσταση στην οποία έφερε το Κοινοβούλιο, το κόμμα του και τη χώρα».

Ο κ. Μεϊμαράκης προσέθεσε: «Είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να βρει τη λύση από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας». Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «δεν θα αρνηθεί κανείς μια διερεύνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και τις δικές του και της κυβέρνησης» και συμπλήρωσε:

«Οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιδείνωναν μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα τη θέση της χώρας μας. Και αφού περιπλανήθηκε σε Ρωσία, Κίνα κ.λπ. αναζητώντας χρήματα χωρίς αποτέλεσμα, φτάσαμε στην υπογραφή του Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου».

Αναφερόμενος στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη τόνισε: «Έχω ήδη πει ότι με τον κ. Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, την οποία εκπροσωπεί, μας χωρίζει άβυσσος. Θα μπορούσα να αγνοήσω τον επικεφαλής του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος;», αναφέρει.

Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας

Ξεκινάμε τον αγώνα για να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης λίγο αργότερα στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και πρόσθεσε ότι καλούμε τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευθούν ξανά την ΝΔ για την κυβέρνηση.

«Στηρίζομαι πάρα πολύ στο ότι οι βουλευτές θα δώσουν την μάχη στο νόμο τους και ότι θα πειθαρχήσουν και θα πάνε συντεταγμένα με ενιαίο πολιτικό λόγο, γιατί είναι ώρα μάχης και στην μάχη πειθαρχούμε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει και πρόγραμμα και πρόταση διακυβέρνησης που θα την παρουσιάσει ολοκληρωμένη στην ΔΕΘ.

Επίσης, ανέφερε ότι όλοι οι βουλευτές θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος.