Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Θα έπρεπε να ντρέπεσαι

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Θα έπρεπε να ντρέπεσαι
Ï õðïøÞöéïò ãéá ðñüåäñïò ôçò ÍÄ ÂáããÝëçò ÌåúìáñÜêçò (Ä) óôçí ïëïìÝëåéá ôïõ êïéíïâïõëßïõ ðñéí íá ðáñïõóéÜóåé ï ðñùèõðïõñãüò ôéò ðñïãñáììáôéêÝò ôïõ äçëþóåéò, ÁèÞíá ÄåõôÝñá 5 Ïêôùâñßïõ 2015. Áýñéï èá êÜíïõí ôéò ðñïãñáììáôéêÝò ôïõò äçëþóåéò ïé õðïõñãïß ôçò êõâÝñíçóçò, èá ó÷ïëéÜóïõí ïé áñ÷çãïß êáé ïé âïõëåõôÝò ôùí êïììÜôùí ôçò áíôéðïëßôåõóçò êáé ç äéáäéêáóßá èá ïëïêëçñùèåß ôçí ÔåôÜñôç ôá ìåóÜíõ÷ôá ìå ôçí øçöïöïñßá ãéá ôçí ðáñï÷Þ øÞöïõ åìðéóôïóýíçò óôçí êõâÝñíçóç. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

Γιατί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχασε την ψυχραιμία του κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.

Τη στιχομυθία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κατεγράφη στα πρακτικά της Βουλής αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά». Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους, όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τα ισοδύναμα, προκαλώντας τη ΝΔ να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις.

Στο σημείο αυτό, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φώναξε: «θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Δεν τα άκουσες τα ισοδύναμα της Νέας Δημοκρατίας την προεκλογική περίοδο;». Σε άλλο σημείο, όταν ο πρωθυπουργός κατηγόρησε παλαιότερες κυβερνήσεις για την νομή των θέσεων κρατικών αξιωματούχων, ο κ. Μεϊμαράκης φώναξε: «πρόσεξε μην ρίξεις τον Καμμένο».

Το απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής:

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Αποτελεί όμως –επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να ξεφύγω από το κείμενο της ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων- τουλάχιστον υποκρισία εσείς, που κάνατε καμπάνια για το «ΝΑΙ» και προπαγανδίζατε το «ΝΑΙ σε όλα», να κουνάτε το δάκτυλο και να κάνετε κριτική σε εμάς που αγωνιστήκαμε και διευρύναμε το πεδίο της διαπραγμάτευσης.

(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Τα ισοδύναμα, δεν τα ακούσατε προεκλογικά που σας τα είπαμε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Τα καταθέσαμε προεκλογικά και γραπτώς.

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, κάντε ησυχία.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ανοίγουμε, επίσης, τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στους νέους γιατρούς, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και η φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό. Αξιολογούμε άμεσα το σύνολο των διοικήσεων των νοσοκομείων και αντικαθιστούμε όσες κριθούν αναποτελεσματικές. Διότι θέλω να σας θυμίσω ότι στελεχώθηκαν με το σύστημα «4-3-1», με τα συστήματα, δηλαδή, της νομής της εξουσίας ανάλογα με τα πελατειακά και μικροκομματικά συμφέροντα. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά!

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Μην «ρίξεις» τον Καμμένο!